Jump to content

nasljedstvo-prebacivanje novca


ivangrozni

Preporučene objave

Pozdrav ! Prijatelj mi ima "veliki" problem. Mislim da to pitanje spada u ovu kategoriju, a ako ne Vi prebacite gdje spada. Ovako: prijatelj ima ujaka (bogatog) u Americi koji je jednu zgradu prepisao na njegovu majku(tj. sestru) i ta zgrada je sada prodana. Pitanje- na koji nacin je najbolji transfer novca (velika svota-barem meni)u Hrvatsku.Ako ide putem banaka da li podlijeze porezima i da li treba papirologija o porijeklu novca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Novac iz inozemne banke se jednostavno doznakom prebacuje na jednu ili više naših banaka .

U hrvatskoj se novac koji stigne putem doznaka ne oporezuje .

Novac se može slati na razne načine npr. putem Western Uniona novac se uplaćuje sa imena na ime i to u banci ili pošti, i stiže u roku od pola sata , isplaćuje se u kunama i treba provjeriti tečaj.Tu se nešto gubi na tečajnim razlikama ako se ponovno žele kupiti devize u pošti ili banci , najbolje je u tom slučaju uzeti kune i kupiti devize u mjenjačnici .

 

 

 

Pozdrav !.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani,

hvala na odgovoru. Za Western transfer znam i po meni to je najbolji nacin slanja novca, ali mislim da nije bas najbolje rjesenje za mog prijatelja jer se radi o velikom iznosu (kod nas je to kao jack pot)pa bi se puno izgubilo na tecaju a i provizija na takav iznos nije mala.Pitam za transfer putem banaka jer sam nacuo da je donesen neki novi zakon banaka.Znam da bi mi predlozili da je najjednostavnije otici u banku i pitati, ali bas zato postavljam pitanje na ovom forumu jer ima znalaca koji ce dati pravu informaciju,jer je prijatelj isao u jednu banku gdje su ga na spomen iznosa tretirali kao sumnjivog navodeci kako se tu placa porez,provizija banke i da treba brdo papira o porijeklu novca. Ja isto mislim da se transfer moze napraviti preko deviznog stednog racuna bez obzira na iznos i da nema poreza i ostalog. Eto, ako netko moze ovo potvrditi ili demantirati.

Hvala ,Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Iz iskustva kažem da naša banka ne naplaćuje nikakovu proviziju na novčana sredstva koja stignu iz inozemstva , a još manje porez . U Evropi u nekim zemljama ,ako navedete da ćete kupiti nekretninu u inozemstvu tada se obavještava porezna uprava u toj zemlji i po ukupnoj imovini u inozemstvu plaća se porez. U nekim EU zemljama za iznos iznad 10.000,oo Eura kada se doznačuje u inozemstvo treba napisati na nalogu zašto se šalje taj iznos u inozemstvo .Može se navesti da je to za uzdržavanje člana obitelji.Novac se može slati inače u velikim iznosima i više puta .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija