Jump to content

mrljavac tebi se vjeruje


grgur

Preporučene objave

Rođen 13.10.1963, stožerni narednik, dragovoljac 15.07.1991 do 24.12.1995 (kratki prekidi). U početku zapovjednik desetine, voda, dozapovjednik satnije i PD satnije. Radim kao dizaličar u državnoj firmi, oženjen i otac troje djece. Liječim se od 15.04.1999 (šifra F43.2, F43.1 i F62.0), dnevna bolnica od 04.08.2008 do 20.08.2008, od 17.03.2009 do 02.07.2009 u regionalnom centru za PSIHOTRAUMU KRIŽINE SPLIT. Zbog bolesti djeteta (6 operacija u 6 godina) liječenje sam prekinuo 24.01.2001, te nastavio 28.05.2008 od kada sam na bolovanju. Status HRVI-a mi je odbijen budući da nisam u roku podnio zahtjev. Opterećen brigom za dijete nisam niti bio upoznat da postoje nekakvi rokovi. Budući da se iz dana u dan sve lošije osjećam zanima me imam li kakva prava po pitanju umirovljenja i statusa HRVI-a a, ako imam molim te pomozi mi i reci od kud i kako da krenem. Unaprijed hvala. Poštovanje. Pozdrav svim dragovoljcima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema Mrlje ali evo što ja mislim ,ako griješim neka me netko ispravi .U braniteljsku mirovinu možeš i bez statusa RVI . Ako si već preko godinu dana na bolovanju , ne znam kako te tvoj liječnik nije poslao na PLP . Nastavi liječenje , ništa ne preskači . I traži od svog liječnika opće prakse da te šalje na povjerenstvo , na koje te trebao poslati nakon 6 mjeseci bolovanja .Usput već imaš sve šifre koje ti trebaju

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo tako. Treba početi od svog liječnika opće prakse. Prije toga ishoditi ratni put, potvrde o statusu dragovoljca-branitelja, i to preslikati u 10-tak primjeraka.

 

Ne prekidati liječenje i treba biti uporan. Morali bi i napraviti psihološko testiranje (možete privatno-plaća se odmah ali odmah i dobijete nalaz, a možete se naručiti u bolnici, međutim tu se čeka i 3-4 mjeseca ali je besplatno).

 

Dnevna bolnica ili ležanje po potrebi, a to morate porazgovarati sa svojim liječnikom.

 

Ukoliko Vam je posao koji sada radite "siguran", "dobar", solidna plaća i redovna, dobro razmislite.

 

Skrenuo bih Vam pozornost da će Vam se novčana primanja znatno smanjiti odlaskom na bolovanje, a mirovina će Vam ovisiti o težini oboljenja, kontinuitetu liječenja, ratnom putu, prosječnoj plaći, činu, statusu dragovoljca-branitelja, razlogu zašto ste imali te manje prekide tijekom DR-a,(možda ćete morati izvaditi potvrdu o nenapuštanju postrojbe).

 

Mnogi su zaista "pukli" prilikom pokušaja da odu u mirovinu, a bili su zdravi.

 

 

Sretno i Hvala na naslovu teme!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

e prijatelju moj sve ti ja imam što kažeš da mi treba ali uz to i gomilu gluposti koje ne razumijem .ako ti nije problem pokušaj mi ti objasnit pa ću možda shvatit jer pričamo istim jezikom.Kako sam već napisao na bolovanju sam koji dan više od godine primam punu plaću jer je uzrok bolesti 100% ptsp kao posljedica rata a nemam HRVI.Šta ću di ću i kako ću?uz to imam doktora da te Bog sačuva najrađe bi mu zavrno šiju.A kad sam se htio prebacit u drugog rekao je da na to nemam pravo dok sam na bolovanju.E pa di sam

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Traži od svog liječnika da te pošalje u HZMO na procjenu radne sposobnosti te priloži u svoj predmet svu spomenutu dokumentaciju (preslike) koja je potrebna za ostvarivanje braniteljske mirovine (ratni put, potvrdu o statusu dragovoljca-branitelja,činu,svu medicinsku dokumentaciju).

 

Može ti se dogoditi da vještak kaže da si radno sposoban ; pa da vidiš "belaja". Svakako ćeš se nastaviti liječiti i onda opet za 7-8 mjeseci na novu procjenu..............

 

Pročešljaj malo po forumu. Piše sve o tome.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dosadan sam ali... jučer sam dobio rješenje iz tvrtkove a po presudi upravnog suda.Znam da su me preveslali a neznam kako rješit pa tražim savjet.Ponavljam HRVI DRAGOVOLJAC(28.6.1991-31.12.2001.narednik opća 100% oboljenje u ratu zanima me iznos mirovine sa dodatkom od 1.11.2002 hvala svima koji se jave pozdrav braniteljima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

grgur je napisao:...Znam da su me preveslali a neznam kako rješit pa tražim savjet.

To što su vas preveslali možete riješiti samo žalbom na to rješenje. Žalbom pobijajte to rješenje i izrazite svoje nezadovoljstvo. Sukladno čl. 232 st. 1 ZUP-a svoju žalbu - nezadovoljstvo ne morate obrazlagati.

 

Ponavljam HRVI DRAGOVOLJAC(28.6.1991-31.12.2001.narednik opća 100% oboljenje u ratu zanima me iznos mirovine sa dodatkom od 1.11.2002 ...

S obzirom da sam vam na to odgovorio i direktno (navodeći iznos...) i indirektno (upotreba kalkulatora...) ostaje samo skrenuti vam pozornost na to što imate status dragovoljca nema utjecaja na izračun mirovine na dan 01.11.2002. godine. i biti ću slobodan da citiram sam sebe iz prethodnih postova na temu izračun mirovine i jeli HZMO pogriješio: " HZMO obrazloženje rješenja koje se odnosi na osobne podatke i podatke za izračun i sam izračun vrlo kvalitetno piše i navodi korak po korak i podatke i način izračuna tako da ih je vrlo lako pratiti i kontrolirati - normalna stvar ako možete provjeriti točnost podataka od kojih se kreće u izračunu...".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija