Jump to content

Sagradio bi kuću uz bespravnu na istom zemljištu!


koledic

Preporučene objave

Poštovani,

 

nedavno sam kupio zemljište na kojem planiram sagraditi manju obiteljsku kuću. Prijašnji vlasnik je na istom zemljištu (parceli) sagradio malu drvenu kuću (oko 40tak m2) prije 2-3 godine. Ta kuća je samo sagrađena kroz par dana i za nju ne postoje nikakvi papiri.

Ja još nisam napravio prijepis zemljišta i neznam kakva je procedura u ovome slučaju. Da li moram napomenuti negdje za taj drveni objekt ukoliko će mi u budućnosti donjeti kakve probleme s dobivanjem dozvola za gradnju nove kuće na istoj parceli.

Da li mi je pametnije taj objekt rušiti ili ostaviti, jer dobro bi mi došao kao šupa ili garaža jedan dan. Ukoliko postoji mogućnost, da li mogu takav objekt legalizirati, jer takvo što bi najradije napravio.

 

Hvala na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

objekt ćete vjerojatno moći legalizirati.

 

za grdnju kuće trebat ćete ishoditi rješanje o uvjetima gradnje, za to vam trba posebna geodetska podloga i arhitektonski projekt.

 

posebna geodetska podloga može se iskoristiti ujedno i za legalizaciju postojećeg objekta - kao geodetski snimak stvarnog stanaja- ako to radi isti geodeta onda su obično ti elaborati u ukupnom zbroju jeftiniji, jer se koriste isti terenski podaci.

 

U nekim katastrima kod izrade geodetskih elaborata za katastar i gruntovnicu objekti koji nisu trajnog karaktera i nisu čvrste nosive konstrukcije uopće se ne prijavljuju kao izgr. zemljište - dakle ne prijavljuju se građevinskoj inspekciji, dakle ne treba ih legalizirati. negdje se prijavljuje sve.

 

procijenite sami vaše interese i praksu u vašem mjestu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija