Jump to content

zapljena auta i namirenje ostatka duga


desperado

Preporučene objave

Pomoć!!!!!

 

Nisam na vrijeme plaćao rate kredita za auto,a kredit je bio osiguran kod "croatia osiguranja" i sada mi hoće uzeti auto i prodati ga pošto-poto,a da im ja namirim ostatak duga.na moj prijedlog da to pokušamo riješiti na način da im otplaćujem u mjesečnim ratama(u međuvremenu sam se zaposlio) to su odbili i inzistiraju na zapljeni. Može li mi itko reći da li postoji način da se to nekako drugačije riješi i da li oni na to uopće imaju pravo

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav,

poznajem ovaj problem preko slučaja mog poznanika.

Riješavanje istog ovisi od"kuče do keče" (banke do banke) i onoga što vam piše u ugovoru a u ugovoru sigurno stoji da vem mogu zapljeniti auto jer je uostalom i knjžica vozila kod njih( što znaći da auto nije vaš, negonjhov sve dok ne platite zadnju ratu. Dogovor sa prodavaćem(bankom)ovisi i o tome koliki ste dio kredita otplatili. Uobičejeno je da ako ste otplatili preko 50-60 % kredta, da se ide na nagodbu. Nagodba teću otprilike tako da odmah morate platiti sve rate koje su dospjele a ostale dogovorite kao ovrhu na plaću. To oni rade stoga jer je auto za vrijeme dok ste otplatili 50-60- izgubio na cijeni, a cijene automobila su u natrag godinu dana još pale,kako nebi izgubili na tom poslu. Ako je slučaj da ste kredit prestali plačati puno ranije onda mislim da će vam oduzeti auto ili tražiti da ga isplatite u cilelosti. Napominjem ja nisam pravnik. Ovo vam govorim prema iskustvu drgih.Da i to što je kredit osiguran to je vjerojatno za eventualni smrtni slučaj kupca.

Pozdrav. Potražite savijet pravnika. :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija