Jump to content

Naslijeđena imovina


Nora30

Preporučene objave

Molim vas da mi odgovorite,

naslijedila sam imovinu, prije 20godina je održana ostavinska rasprava i tad je upisano i sprovedeno da sam vlasnik polovice jednog imanja,druge polovice je osoba s kojom nisam u dobrim odnosima(čitaj nikakvim) ta osoba koristi imanje kao jedini vlasnik,počela je i gradit novi objekt na toj parceli,ja sad želim počet gradnju na svojem dijelu odnosno da se to sve podijeli i da iman pravo koristit svoju polovicu,ali naravno druga strana odbija ikakvo započimanje teme a kamoli podjele.Ono što me zanima s obzirom da je nemoguće se dogovoriti koje su mi opcije?Pokretanje tužbe zbog smetanja posjeda pa ne teče zastara ili ima još koje riješenje?što bi mi bilo najbolje,najbrže i najjeftinija varijanta?

hvala vam unaprijed..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

Ako ste Vi vlasnik jednog dijela imanja ( 1/2 ) tada osoba koja koristi dio Vašeg imanja ukoliko Vi to tražite treba plaćati novčanu naknadu za korištenje Vaše nekretnine . Uputite dotičnoj osobi pismeni zahtjev za plaćanje naknade za korištenje tuđeg vlasništva i onemogućavanje vlasniku slobodno raspolaganje .

 

Na Vašoj čestici tj. na Vašem dijelu nitko bez Vaše suglasnosti ne može dobiti određene akte na temelju kojih bi imao pravo građenja.Svaka gradnja bez vaše suglasnosti bila bi protivna važećim propisima -.

Vi imate pravo za svaki zahvat na Vašem dijelu ili na dijelu koji graniči s Vašim dijelom podnijeti prijavu nadleženoj inspekciji .

 

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija