Jump to content

DR-bolovanje - da li je moguće?


Forrester

Preporučene objave

Ne mogu vjerovati, i ne mogu u vjerovati, i ne mogu vjerovati!! Dragovoljac sam DR-a od 28.6.1991, demobilizirao se 1994g. Prvi put u životu posjet psihijatru 2000g., a od prosinca 2005g.F43.1 chr i od 02.mj.2009. F62.0. U veljači 2006g. podnosim prvi put zahtjev za priznavanje 100

% bolovanja (DR),po osnovu ratnog PTSP-a. Ovlašteni vještak HZZo-a dr.Lj. Rašić (inače pukovnik u rezervi bivše JNA), me glatko odbija i traži mišljenje Reg. centra za psihotraumu u Osijeku. Donosim to mišljenje (povoljno za mene) i opet me odbija, te traži mišljenje KB Dubrava. Donosim Otpusno pismo u studenom 2006g. s dg.: F43.1 rezidue i F60.8.Dr.Rašić nije zadovoljna tim nalazom-mišljenjem Referentnog centra za psihotraumu KB Dubrava i ponovo me odbija. Što se u međuvremenu dešava? Drugostupanjsko tijelo za priznavanje statusa HRVI-a, skida postotak moje invalidnosti na osnovu bolesti nastale kao neposredna posljedica sudjelovanja u DR-u na manje od 20%.E, sad slijedi tragikomedija; HZMO donsi Rješenje kojim mi priznaje pravo na invalidsku mirovinu na temelju zakona o pravima ZOPHBDR-a-20% vojni udio (pravomoćno početkom srpnja 2007g.). U jesen 2008g.HZZO-u ponovo podnosim zahtjev za priznavanje DR bolovanja, bivam odbijen i žalim se Direkciji HZZO-a u Zagrebu(u oba slučaja prilažem i Rješenje HZMO-a između ostalog),i bivam ponovo odbijen.Nedavno dolazim do Pravilnika MOBMSA od 5.2.2007. u kojem (članak 7)stoji:Za HB koji je konačnim Rješenjem ostvario pravo na invalidsku mirovinu po osnovi članka 15.stavaka 1 i 2 Zakona smatra se da postoji utvrđena neposredna posljedica sudjelovanja u Domovinskom ratu za ranjavanje,... bolest za koju je u postupku ostvarivanja prava na invalidsku mirovinu utvrđeno da je nesposobnost za rad u cijelosti ili djelomično prouzročena tim ranjavanjem,ozljedom,bolesti,pogoršanjem bolesti,odnosno pojavom bolesti nastale u obrani suvereniteta RH. Je li to u sklopu snimanja serije Lud,zbunjen,trećeg nema?? HZMO - HZZO :-?:tikvan:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pa što se tiče praćenja foruma auditorij je sigurno velik i različit no to nas ne smije brinuti već dapače to je ok. što se tiče tvojih navoda kako vidim iz priloženoga ti svakako možeš ići u mirovinu no koji postotak udjela vojnog/ civilnog to je upitno i svakako da tu trebaš pokušati nači dobrog znalca po mogučnosti odvjetnika koji če ti pravovremeno podnositi prigovore na navedena riješenja sa kojima nisi zadovoljan .jedino tim putem nažalosrt možeš iči to jest sporo ali je jedino učinkovito i nažalost je tako . usput lječi se i dalje i prikuplaj svu medicinsku dokumentaciju , a nebi bilo ni zgorega obaviti ocjenu preostale radne sposobnosti te je priložiti navedenoj dokumentaciji , sve u svemu puno uspjeha i pozz.

 

:vrti:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija