Jump to content

Putovanje sa osobnom iskaznicom


car51

Preporučene objave

Molim Vas ako mi netko može pomoći.

Kada se ide sa OI van HR dobije se Karton za otiskivanje štambilja na kojemu piše: "Ovaj karton može se koristiti za jednokratno putovanje u Republiku Sloveniju,Republiku Italiju i Republiku Mađarsku i mora se čuvati do povratka u Republiku

Hrvatsku".Zanima me sljedeće:

1.dakle smije se ići u Italiju, Mađarsku i Sloveniju,a da li se smije ući u Mađarsku,otići u Sloveniju i onda nazad u HR.To tome kartonu ne piše ....Sloveniju ILI Mađarsku....

2.Koliko dana smije trajati to jednokratno putovanje?

 

Moj je problem (ako je problem)što sam prešao iz HR na graničnom prelazu Dravasabolc,gdje je Mađar udario štambilj i evidentirao ulaz u komp.

Istoga dana,navečer po povratku iz Zalaegersega,negdje kod Leteny umjesto u HR, stigli smo do Ormoža i tu prešli granicu.

Slovenski policajac je isto kao i naš samo mahnuo rukom i bez udaranja štambilja pustio.

Zanima me što sada,jer sutra moram ponovo u Mađarsku,a kod mene je ostao Karton bez izlaznog štambilja. Dakle Mađar će me vjerovatno nešto pitati kada ponovo ukuca moju OI.

Ako sam pogrešio,kakve su sankcije? Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da nemate nikakvog razloga za brigu. U kompjuter se ne unosi, ako se ne varam, nikakve podatke o ulazu/izlazu, nego samo ako postoji zabrana ili nekakva potraga. On ce provjeriti samo da li je s vama sve u redu, da li vas moze pustiti u EU. Iz vlastitog iskustva, kartoncic nekad poniste, nekad ne na povratku. Ali taj isti kartoncic ne vracate, ostaje kod vas. Nitko taj podatak ne unosi u kompjuter. Inace bi bila malo veca guzva na granicama. :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija