Jump to content

Odbijen zahtjev za priznanje naknade zbog tjelesnog oštećenja (HITNO)


slava33

Preporučene objave

Poštovani,

 

odbijen je zahtjev za priznanje prava na naknadu zbog tjelesnog oštećenja prema čl. 56. st. 2. ZOMO (oštećenje uzrokovano bolešću). Napominjem da je tjelesno oštećenje priznato i to 50% (40% prema odjeljku VII B, točki 17 Liste tjelesnih oštećenja iz čl. 2. Zakona o listi tjelesnih oštećenja i 30% prema odjeljku IV A, točki 2b istog članka). Radni sam vijek proveo radeći u poljoprivredi i zidarstvu. Zanima me mogu li se ta oštećenja priznati kao profesionalna bolest? Također dodajem da se moje zdravstveno stanje dodatno pogoršalo od vještačenja te pitam može li se zatražiti novo vještačenje i koji je postupak?

 

Molim za hitnost jer je rok za žalbu pri kraju.

 

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

http://www.mirovinsko.hr/default.asp?id=69

Da ne duljim evo link, najbolje da si to pročitate na stranicama hzmo-prava iz mirovinskog. Ima i lista profesionalnih bolesti. Kaj se tiče povećanja postotka tjel oštećenja treba podnijeti novi zahtjev za utvrđenje postotka, ali pazite nije dovoljno samo to kaj se vi lošije osjećate, nego mora biti potkrepljeno novim nalazima specijalista iz kojih je vidljivo da je došlo do pogoršanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zahtjev za procjenu radne sposobnosti,i u slučaju pogoršanja,pa bi vi opet novu procjenu,piše doktor opće prakse,sve se temelji na skuplanju nalaza što više nalaza tim bolje,i mora proći određeni rok da vide kakvo ti je stanje,jel se poboljšava,ako si mlađi to može trajat godinama,ja sam odustao od podnošenja zahtjeva,jer se birokratizira previše,tad sam izložen stresu pa mi je još gore,vještaci nemaju pojma,o određenim bolestima,radit nemogu,ali se drže možda ti bude bolje,a bolest je trajna,odnosno riječ je o distoniji,a ona spada u extrapiramidalne poremečaje,čak i na to oštečenje vještak mi je rekao da tu bolest nema na listi tjelesnih oštečenja,a ima je

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija