Jump to content

zastara za doprinose mirovinskom i socijalnom


jado

Preporučene objave

Dali se moraju platiti doprinosi za socijalno i mirovinsko za radnike koji su radili u 2002 godini tri mjeseca koji su po isteku odjavljeni s mirovinskog i socijalnog.Doprinosi nisu placeni jer nije bilo novaca slab promet u trgovini koja je bila na neprometnom mjestu.Obrt je ugasen ali ne 2002 kako je navedeno nego 2008 zbog nemarnosti sluzbenika u zupaniji a sad mi trze podmirenje duga pame interesira dali je nastala zastara u medjuvremenu.

Molim za pomoc kriza stiska sa svih strana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zastara za MIO iz 2002. je 5 godina od kraja godine prema odredbi članka 151. stavak 1. Zakonu o mirovinskom osiguranju (NN 102/08)

 

zastara za ZO iz 2002. je godina od kraja godine prema odredbi članka 65. stavak 1. Zakonu o zdravstvenom osiguranju (NN 94/01) osima ako za pojedini doprinos nije posebnim propisom drugačije određeno.

 

od 01.01.2003. primjenuje se Zakon o doprinosima za obvezna osiguranja (NN 147/02.) - apsolutni rok zastare je 10 godina - članak 82.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija