Jump to content

PGP po kojem se smanjenjuje moja, a povećava susjedova površina???


Anthony

Preporučene objave

U tijeku mi je izrada PGP -a na ne ograđenom zemljištu. Geodet mi je poslao PGP podlogu u digitalnom obliku i na moje zaprepaštenje moja čestica se smanjila za cca 400 m2, a susjedova se povećala cca za istu veličinu, nego što stoji katastru ili gruntovnici. Moja zemlja bi trebala iznositi 4000m2, a susjedova 2000m2. Zemljišta su pravilnog izduženog pravokutnog oblika, dužine cca 140m. Znači micanjem međe do dva metra, veličine čestica bi odgovarale veličinama upisanima u katastaru, odnosno gruntovnici. Između susjedove čestice i moje ne postoji nikakvih vidljivih znakova međe, niti je išta građeno na njima. U tom području postoje samo mape omjera 1:2880 i aviosnimak.

 

Kad sam spomenuo svoje zapažanje geodetu, rekao mi je da je to radio temeljem aviosnimaka i vidjet ćemo što će reći u katastru.

Ne bi volio ostati bez 400m2 zbog eventualnih pogrešaka u mjerenju ili nemaru, osim toga, samo sam ja tražio izradu PGP -a. (Podloga još nije ovjerena.)

 

Što mi je činiti?

Još ništa nisam potpisao, niti znam da li ću išta trebati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija