Jump to content

Prekoračena brzina


yode

Preporučene objave

Molim pomoć. Dobila sam poštom obavijest o prometnom prekršaju, prema članku 53. st 5. - dakle prekoračenje brzine 20-30km/h, za što je predviđena kazna 1000kn i 1 bod. Traže se podaci o vozaču.

Mene zanima da li ima šta koristi da navedem više mogućih vozača, obzirom da je prekršaj bio prije mjeseca ( u principu, ja sam vozila, ne znam hoće li se to vidjeti ako su me uslikali) ili bi bilo korisnije da pošaljem molbu (žalbu?) pozivajući se na čl.294. st.5 :((5) Policijska uprava ili postaja koja tijekom obavljanja poslova nadzora utvrdi da je počinjen prekršaj za koji je propisana samo novčana kazna u utvrđenom iznosu do 1.000,00 kuna, u slučajevima kada prekršajem nije izazvano ometanje ili ugrožavanje drugih sudionika u prometu, odnosno ako je prekršaj osobito lake naravi a počinitelj nije prije činio slične prekršaje može umjesto novčane kazne sudioniku u prometu izreći mjeru usmenog ili pisanog upozorenja.)

Dakle, da li mogu zatražiti samo mjeru upozorenja budući da nemam nikakvih prekršaja otprije?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija