Jump to content

živjeti u kleti ???


Issytop

Preporučene objave

Poštovani forumaši - pomozite:

 

Čovjek živi u kleti od 30-tak kvadrata. Stara kućica (80-tak godina), dograđena kuhinja, dograđena šupa. Zidovi kameni, vezivo se trusi, žbuka napuhnuta, pod betonski, krov uleknut i prokišnjava.

Ajme majko.

Kućica je u takvom stanju da se to popravljati ne može. Trebalo bi je srušiti i sagraditi novu. Nema se novaca za arhitekte, projekte, majstore, čudesa. Nas par je voljno pomoći, rušiti, graditi, za materijal će se nekako snaći.

 

Odakle krenuti s papirima?

To mu je jedina nekretnina, ima prijavljeno prebivalište, ima kućni broj. Vlasništvo čisto, kuća (klet) ucrtana sa svim dodacima. Okolo naokolo što kleti, što vikendice.

 

Pozz, i molim vas pomozite, grehota je da čovjek tako živi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

ako biste poštovali proceduru morate od nadležnog organa , u gradu ili županiji, ovisno o mjestu gdje se nalazite, najprije zatražiti dozvolu za rušenje pa potom za građenje pod predpostavkom da se taj objekat nalazi u građevnoj zoni.savjetujem vam da tražite rekonstrukciju jer ćete proći znatno jeftinije. postoje dobri ljudi u gradu koji će iznaći načina da ga se oslobodi eventualnih plaćanja doprinosa i taksa. smatram da ćete naći dobru dušu u arhitektu koji će sve to osmisliti. pokušajte ako ne ide zažmirite pa čovjeku napravite kućicu istih kabarita, na istom mjestu bez sve te papirologije. jer dobro je činiti dobro. dobro se dobrim vraća.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma, da, na neku vrstu rekonstrukcije smo i mislili. Ono, raskriti krov (ono što je od njega ostalo), obzidati uza stare zidove nove i ponovo pokriti. Dobili smo upotrebljive grede za krovište i crijep.

Za cigle ćemo valjda skupiti novce, svatko po malo, nije to velika kućica.

 

A daj blagi bože da smo u situaciji da mi pomažemo drugome i da ne trebamo sami takvu vrstu pomoći.

 

Hvala Vam na dobroj volji i savjetu. Pozzz, ugodan Vam dan

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija