Jump to content

Koja je mogucnost oca za skrbnistvom nad djetetom?


darko29

Preporučene objave

Razveden sam godinu dana i bivsa supruga je dobila skrbnistvo nad trogodišnjom kcerkom,sporazumno smo se razveli i ja dijete viđam dva puta sedmicno , ali stvari su se promjenile dijete govori kako neki muskarac spava sa njima u sobi i ona se cesto alkoholizira i izlazi dijete ostavlja kod roditelja ili ko zna . Kakve su moje sanse da dobijem skrbnistvo nad djetetom?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Darko,

 

skrbništvo je uvijek zajedničko i ravnopravno, tako da vaša bivša supruga nije dobila skrbništvo, niti je ono vama oduzeto. Vašoj bivšoj supruzi je dijete povjereno na zajednički život.

Vi u svakom slučaju svoja zapažanja morate pismenim putem sa povratnicom uputiti nadležnom CZSS.

Morate biti svjesni da ako se odlučite da date prijedlog za promjenom odluke o povjeravanju djeteta, čeka vas dugotrajan i mučan postupak sa neizvjesnim ishodom. Ako je točno ovo što navodite i ako vam je interes djeteta na prvom mjestu, osobno bi svakako to pokušao, a taj postupak svakako pokrenite prije djetetova polaska u školu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

darko, iskreno, gotovo nikakva! jedina prava sansa za dobiti dijete (ukoliko ga i majka zeli) je uzeti ga sa sobom prilikom razlaza sa suprugom i brinuti u kontinuitetu o njemu. ukoliko je dijete poslije razlaza sa majkom, presuda ce biti u njenu korist. isto tako i ako dodje do promjena o kakvim vi govorite, sanse da ce sud sada promijeniti skrbnistvo u principu ne postoje. to je moguce u slucajevima kada je zaista kriticna situacija, dijete potpuno i vidljivo zanemareno... czss vam je nepotrebna stepenica, osim eventualno forme radi, ukoliko zelite stvarno dobiti skrb, trebate takav zahtjev predati sudu, oni ce ionako traziti ocitovanje centra. ukoliko pak sa centrom nemate posebno dobre veze sanse da oni kazu nesto u vasu korist su slabe. ukoliko pak mislite da je dijete stvarno u losoj atmosferi i da je bivsa supruga zaista problematicnog ponasanja, najizglednije cete uspjeti uz pomoc sudskih vjestaka, trebate traziti od suda da zatrazi sudsko vjestacenje, ali to pak kosta, svakako preko 10000 kuna. eto! ja ovo sve iz iskustva. dobih nakon vjestacenja dvije kceri i sina na skrb, unatoc naporima bivse zene, inace uciteljice i czss-a da me proglase opasnim, ludim, silovateljem, pedofilom i tko zna cime sve ne... pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija