Jump to content

pomoć oko nekih pitanja- presuda za parnični postupak, naknada štete- plaćanje troškova


PetarKl

Preporučene objave

Pozdrav i zahvaljujem na svim odgovorima.

Naime, dobio sam konačno, nakon 8 mjeseci od javnog čitanja presude ( a Zakonski (ZPP-i) je rok 30 dana, i ekstra još toliko u iznimnim okolnostima) presudu u kojoj je u principu navedeno ono što sam i htio, samo što moram platiti troškove suprotnoj strani, jer iako sam u pravu po presudi nisam dokazao da sam trpio- da ne komentiram pravo i pravdu, šutim radije.

 

Kako sam frula za neka pitanja, molim za pomoć, kako mi je naloženo (15 dana žalbe imam) moram platiti sudske troškove suprotnoj strani, iako sam u pravu i da se to iščitati iz presude, pa me interesira hoću li dobiti neku uplatnicu ili što već jer je navedena samo svota, a ne način plaćanja- dolazi li uplatnica po pravomoćnosti presude?

A druga stvar koja me zanima, koje su osnove da me sud oslobodi plaćanja troškova, mislim svota prihoda (plaće) i pokretnina i nekretnina – glupo pitanje, ali pitam.

Hvala na odgovorima

pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pozdrav,

ma kao što sam napisao ako moram nadoknaditi troškove (30 posto suprotnoj strani) onda nisam dobio parnicu, ali u obrazloženju piše da je suprotna strana lagala i krivo prijavljivala, tehnički sam dobio, jer imam papir da sam bio u pravu i da je suprotna strana lagala i lažno prijavljivala, te da nisam radio za što su me prijavili, uz naravno svjedočenje i papire PU, ali nisam dokazao da sam trpio pa ja plaćam troškove, dakle nebitno je to, mene zanima kako ide plaćanje, nakon pravomoćčnosti presude dobijem uplatnicu, ili moram sam računati kamate i slično, te na koji način mogu biti oslobođen.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija