Jump to content

molim pomoć iz radnog odnosa


sloki

Preporučene objave

zaposlena sam u slo. firmi koja je u zagrebu imala poslovnicu, direktor je dao ostavku u prvom mjesecu, firma ne radi a ja sam još uvijek prijavljena,pokrenula sam stečaj na trgovačkom sudu,rasprava je zakazana tek u 3mj 2010.mogu li se kako prije odjaviti i uzeti svoju radnu knjižicu da se mogu negdje drugdje zaposliti, do 6 mj su mi plaćali doprinose ali od 01 mj nisu nosili obrasce ni na regos niti nikud.jednostavno neznam što da radim, molim pomagajte

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovanje,

malo mi je nejasno vezano za stečaj? Vi ste pokrenuli stečaj zbog vaših tražbina na ime plaća i doprinosa? ako je tako u redu. Ako nije tako, onda prijavite svoju tražbinu u stečajni postupak.

 

Da bi ste bili slobodni, dajte otkaz i to izvanredni otkaz jer će te tada imati pravo od Zavoda za zapošljavanje primati naknadu za nezaposlene. S time da bi vam se to prihvatilo morate dokazati da barem tri mjeseca niste dobili plaću. Mogao bih vam i poslodavac dati otkaz jer nakon što se pokrene stečaj, to je imenovani razlog za otkaz (tzv. četvrta vrsta otkaza, no to nije za vas bitno).

 

Evo toliko u kratko ali u svakom slučaju vas savjetujem da odete do odvjetnika...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja sam pokrenula stečaj, ja bih vrlo rado dala otkaz ali nemam kome jer poduzeće nema ovlaštenu osobu (direktor je dao ostavku i trgovački sud ju je zaprimio) a nema niti meni tko dati otkaz kada nema ovlaštene osobe, a matica je u Slo. a oni mi kao nemogu dati,neznam kako da izađem iz ove sulude situacije

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija