Jump to content

Kako iz blokade?


mama30

Preporučene objave

Imam dječji vrtić-ustanova, privatna.Ja sam vlasnik i ravnatelj.Sredinom prošle godine krenuli smo otvarati podružnicu.Zbog još nerazjašnjenih okolnosti, a i zbog krize i promjene uvjeta banaka, kredit nam nije pokrio investiciju.Blokirala nas je porezna uprava.Istog trena banka nam je ukinula odobreni minus.Nekoliko dana nakon blokade u ožujku umro mi je suprug, ostala sam sama sa četvero djece(do 10 god).Sve što sam do sada pokušala sa Agencijom za deblokade , bankom ,palo je u vodu.Porezna je odplačena jer smo radili do početka svibnja.Sad se obveze gomilaju,a mi ne možemo raditi iako imamo papire od ministarstva da zbog potrebe roditelja vrtić ne smije biti zatvoren.Da li banka plasira sredstva kad je firma u blokadi?Da li treba proglasiti stečaj?Da li trebam uzeti odvjetnika,odnosno kako pokrenuti firmu kad postoji potreba za uslugama?Da smo radili u ovih 6 mjeseci već bismo bili odplatili 180 tis odnosno gotovo sve obveze, a sad samo raste blokada.Pomozite

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iz blokade je nemoguče izić dok se ne naplate sva ovršna rješenja ili zadužnice koje su poslane na vaš žiro račun. Jedino rješenje je dogovor sa vjerovnicima da privremeno povuku sa naplate svoje naloge te da im dogovorno u ratama isplačujete dug jer je i njima to u interesu da se naplate a vi ako nebudete radili nečete moči ni izvršavati svoje obaveze.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Mama 30, kontaktirajte dobrog odvjetnika koji se bavi trgovačkim pravom te zatražite savjet od nekog dobrog financijskog stručnjaka ili knjigovođe. Valjda će vam tko izaći u susret, Inače našla sam se u vrlo sličnim problemima prije 5 godina i još se nisam "izvadila " iz svih problema osim što sam izašla iz blokade jer mi je član obitelji digao kredit kako bih mogla platiti pdv i doprinose; naravno da ja otplačujem kredit. Također, nisam uspjela naći nikog "pametnog" i stručnog tko bi me kvalitetno posavjetovao, jer bi tada vjerojatnije uspjela riješiti sve probleme. Želim vam puno sreće!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1.Pokušajte pregovarati s bankom o deblokadi računa, ako sad imate uvjete da nastavite s otplatom kredita.

2.Pokušajte dići kredit kod neke banke ( napr Splitske) na vlastito ime , pa vi tada uložite ili date kredit svojoj tvrtci.

3.možete pokušati naći tvrtku koja je zainteresirana za ulaganje s vama i o tom sačiniti ugovor o ulaganju, pa da vam ona uplati obrtna sredstva ( novce ) potrebna za deblokadu računa, a vi njima date udio ( suvlasništvo ) u svom vrtiću.

4.Vaša tvrtka može sklopiti ugovor o najmu poslovnog prostora, imovine i inventara s nekom drugom tvrtkom koja će nastaviti rad s vašim vrtičem , a vi da iz najamnine otplačujete dugove.Ugovor neka bude na toliko vremena koliko vam je potrebno da isplatite dugove iz najamnine.

5.Pokušajte razgovarati zajedničkom ulaganju s roditeljima djece.

6. Sve pokušajte prije stečaja, jer kad se stečaj otvori-tada ste zapravo izgubili jer se ista u stečaju prodaje bud zašto.

7.Ako se stečaj i otvori, tada se tvrtka može spasiti samo stečajnim planom ( da nastavi s radom tijekom stečaja), ali njom tada upravlja stečajni upravitelj i vjerovnici,pa se svakako prijavite u stečajnu masu kao vjerovnik, kako bi bili bar informirani šta se u tvrtci dešava,ali puno uticaja na isto ne možete imati.Ako imate imovine sve što možete poduzmite da do stečaja ne dođe. Ako je pak imovina vaša, a ne od poduzeća, tada se prodaje samo imovina poduzeća, a vaše ostaje vama. :tuzan:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija