Jump to content

uplata iz inozemstva na devizni račun


DeNiro

Preporučene objave

počinjem raditi za jednu tvrtku iz inozemstva (BiH) pa me zanima na koji način mogu primati proviziju za obavljeni posao,te da li se mora platit kakav porez na to - ako je devizni račun u pitanju?dakle,pravna osoba (poslodavac) plaća meni fizičkoj osobi određeni iznos na mjesečnoj bazi...da li postoji određeni limit,tj.iznos novca koji se smije uplatiti na devizni račun?

 

unaprijed zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

U roku od 8 dana početka ostvarivanja dohotka iz inozemstva, moraš se javiti Poreznoj upravi, radi prijave ostvarivanja dohotka iz inozemstva. Oni će te pritom uputiti na tvoje obveze, no:

 

Prema Zakonu o porezu na dohodak, sam si dužan mjesečno obračunavati i uplaćivati porez na dohodak, ukoliko dohodak primaš izravno iz inozemstva. Rok za obračun i uplatu je 8 dana od priljeva na račun. (čl.45.st.8).

 

Isto tako, dužan si podnijeti godišnju poreznu prijavu poreza na dohodak kako bi se utvrdila konačna obveza poreza na dohodak. Pritom u prijavu unosiš sva svoja primanja iz Hrvatske i inozemstva i na sve se obračunava porez prema poreznim razredima. (čl.39.st.2).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija