Jump to content

OPG - što se može prodavati


ReaD

Preporučene objave

Molim pomoć! Nositelj sam OPG-a u sustavu PDV-a i imam kupinjak. Od istoga prodajem kupine na što, navodno, imam pravo. Problem je nastao kada sam htjela prodavati i sok od kupina. Naime, dobila sam tumačenje da kao OPG mogu prodavati samo poljoprivredni proizvod, dakle kupinu, a obzirom da uslugu prerade kupine u sok plaćam drugoj firmi, taj sok ne mogu prodavati. Odnosno da ga mogu prodavati ukoliko otvorim obrt. Zanima me je li to doista tako te što mi se mijenja ako otvorim obrt. I ovdje su, naime, različita tumačenja. Prema nekima, ja mogu ostati OPG sa istim imenom te samo otvoriti obrt, odnosno "izvaditi" obrtnicu, a prema drugima moram zatvoriti OPG i otvoriti obrt. Ukoliko netko nešto zna o tome - svaka informacija je dobrodošla. Unaprijed zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Registrirali ste OPG vjerojatno samo na uzgoj boboičastog voća a ne i na proizvodnju sokova od voća,što naravno automatski isključuje proizvodnju i prodaju soka.

 

Možete proširiti djelatnost OPG-a na proizvodnju sokova ili možete otvoriti obrt sa više djelatnosti (uzgoj,proizvodnja,trgovina bobičastog i/ili ostalog voća i "unijeti" OPG u obrt.

 

Otvaranje obrta i unos OPG-a,radite u Službi za gospodarstvo,Ureda državne uprave u Vašoj županiji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija