Jump to content

d.o.o. stečaj...


marlino

Preporučene objave

direktor sam d.O.o. te već godinama firma loše posluje te ima dugovanja prema poreznoj i mirovinskom.plaće nisu isplačene a moja žena koja je prijavljena kao radnica je na porodiljnom dopustu.od inventara nema ništa što je vlasništvo već je moje i ženino.tko je dužan proglasiti stečaj?porezna mi želi uručiti neko pismo al nisam ga još preuzeo.dali da sam proglasim stečaj što i kako to napravit i koliko to mene košta?????????što će biti s porodiljnim da li žena gubi pravo na isti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

možeš kao direktor podnijeti zahtjev za otvaranje stečaja inače se nikad nećeš riještiti firme ni odgovornosti sebe kao direktora. osim toga ako imaš stečajnu situaciju, a kao direktor nisi pokrenuo stečajni postupak, kazneno si odgovoran (čl. 626 ZTD) - a zapriječena kazna je novčana iil kazna zatvora do dvije godine.

 

gospođa radnica je vjerovnik društva te se u steč. postupku namiruje u svojstvu stečajnog vjerovika. radni odnos joj prestaje otvaranjem stečajnog postupka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najbolja varijanta za vas za otvaranje stečaja je da zahtjev podnese radnik tj. u ovom slučaju vaša supruga jer radnici su oslobođeni plačanja pristojbe za pokretanje stečaja. Ako sami pokrečete stečaj to če vas koštati 100 kn plus 10.000 kuna. Dakle za početak 10.100 kuna te još kasnije troškovi za vođenje stečajnog postupka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija