Jump to content

žalba na visinu kazne


peh

Preporučene objave

pozdrav društvu koje je na forumu i molim za jednu pomoć

 

Dana 09.10.2009. policajac mi je na autu ostavio kaznu za parkiranje. Na " Obavijesti o počinjenom prekršaju" je napisao da sam počinio prekršaj iz članka 82 stavka 11 , ne navodeći koju točku i napisao da moram platiti 700 kuna kazne u roku od osam dana. Obzirom da sam na internetu našao kako mi kaznu od 700 kn može naplatiti , citiram: (3)Novčanom kaznom u iznosu od 700,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno odredbama stavka 1. točke 12. ovoga članka. , zanima me imam li pravo na žalbu na cifru. Kako sam razumio zakon, 700 kn je kazna samo za parkiranje na mjestu za invalide, a policajac je napisao čl.82 stavak 11. Ako se mogu žaliti, gdje da adresiram tu žalbu, budući da živim, u Rijeci a prekršaj je napravljen u drugom mjestu i županiji (mjesto pokraj Vodica )

 

hvala svima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Parkirali ste na mjestu za invalide.

 

To je samo obavijest koju možete samo platiti, a ne se žaliti.

 

Ako ne platite tek onda slijedi pravi prekršajni postupak.

 

Preporučam Vam da ukoliko ste stvarni invalid ili nije bilo znaka za invalidsko parkirno mjesto obavezno pišete prigovore, a ukoliko niste bolje Vam je da kaznu odmah platite, čuvate uplatnicu i ubuduće pazite gdje parkirate.

 

Nakon prekršajnog postupka kazna neće biti 700 kuna nego samo veća.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

OK Hvala na savjetu. By the way, na mjestu za invalide sam zaista bio parkiran, i to ni više ni manje nego za širinu kotača ( kako bih vlasniku susjednog auta koji je bio s desna omogućio da poslje uđe ). Inače na tom mjestu tj. parkingu usred mjesta takvih se prekršaja čini barem 100-ak na dan, pogotovo mještani a policija to kulturno gleda kroz prste. Valjda naš ministar turizma daje upute kako trenirati strogoću , pogotovo kada nemaš registracije ŠI.

Meni, a i svima ubuduće, pamet u glavu. U krivo vrijeme na krivom mjestu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija