Jump to content

Kazneni postupak ?!


anonimno

Preporučene objave

Neplaćanje uzdržavanja ili kako Kazneni zakon kaže - povreda prava na uzdžavanje iz čl.209. je kazneno djelo kao i svako drugo i ako je DO podnijelo optuženje, provodi se pred sudom dokazni postupak u cilju utvrđivanja krivnje opt. osobe....znači, sve ono što ide i inaće u kaznenom postupku..ispitivanje opt. osobe, oštećene strane, uvida i čitanja dokumentacije itd....nema davanja roka za podmirenje duga..u smislu da bi ako do toga dođe postupak bio prekinut..

 

Ali, ako se tek provodi krim. obrada ili je možda već podnesena kaznena prijava DO-u, prijavljena osoba može otići u DO i tražiti razgovor sa osobom koja je zadužena za predmet, te vidjeti da li je taj predmet još uvijek u fazi prijave...Ako jeste, tada može izjaviti da želi podmiriti dug, i u dogovoru sa DO dobije određeni rok za podmirenje duga, naravno to sve ide stavljanjem "na papir" i potpisom preuzimanja takve obveze, pa onda mora donijeti potvrdu da je to doista i učinjeno, i tada se ne bi vodio kaz. postupak. Ako ne ispoštuje rok, postupak se pokreće..

Što znači, važno je provjeriti što je s prijavom..

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija