Jump to content

Nasljedno, punomoć


nola

Preporučene objave

Riječ je o ostavinskom postupku koji je vec u tijeku. Jedan nasljednik zivi u Hrvatskoj dok drugi nasljednici zive u inozemstvu. Zanima me mogu li svi nasljednici opunomociti istog odvjetnika za zastupanje u postupku i davanje nasljednicke izjave kojom prihvacaju i ustupaju pripadajuci im nasljednicki dio jednom od nasljednika i to ovog u hrvatskoj?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Uobičajen je postupak da nasljednik koji živi u inozemstvu ima napisanu izjavu na jeziku zemlje gdje živi i tu izjavu ovjeri pred notarom ,ujedno kod notara potpisuje punomoć kojom opunomoćuje odvjetnika za zastupanje u ostavinskom postupku .

 

U izjavi mora stajati da se nasljednik prihvaća nasljedstva iza xy ostavitelja i ujedno ustupa u korist xy osobe ,koja sa zahvalnošću prihvaća tako ustupljeno nasljedstvo i potpiše .

 

Takvu izjavu može sastaviti javni bilježnik , a potpiše ju u RH osoba primatelj nasljedstva , sudski tumač za jezik zemlje gdje žive nasljednici prevesti će tu izjavu i nju će također potpisati primatelj i nasljednik ili nasljednici, a notar će to ovjeriti u stranoj zemlji , i kad se tako ovjerena izjava vrati ponovno , ju mora prevesti sudski tumač.

 

Postupak je jednostavniji ako se ta izjava da pred konzularnim predstavništvom na hrvatskom jeziku ako je to moguće za nasljednike .

 

Za davanje nasljedničke izjave punomoć mora biti ovjerena kod javnog bilježnika u RH ili notara u inozemstvu .

 

Pozdrav 1

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija