Jump to content

Jeli to dopusteno?


ColdFusion

Preporučene objave

Nakon povrtka iz izslaska, ja i prijatelj koji smo bili u autu, policija je signalizacijom stopa dala nam do znanja da moramo stati, posto je njega bio strah kazne, jer je popio, dao je gasa, te nakon 300 metara kada smo se parkirali u nadi da nisu isli za nama, policija nam je stala iza auta. Policajci koji su izasli na silu su nas izvukli iz auta, vukli nas za majce. Nakon sto smo izasli, dali dokumente, te nakon sto je on napuhao 1.87 promila, rekao sam mu da zatrazi broj znacke zbog "sile" upotrijebljene dok su nas izvlacili iz autu, takodjer pregledali su auto bez naloga, te naravno nisu nasli nista. Prijetalje su testirali i na drogu i nisu nasli nikakva opijatska sredstva u njemu. Kada sam ja upitao policajca broj znacke, rekao mi je da dodjem slobono u pol. postaju po broj, nakon sto ih je on pitao, posto je dobio kaznu, policijaca ga je uhvatio za ruku i rekao da je uhicen >_> . Naravno da sam dok su njega vozili u postaju ja takodjer isao tamo te gledao kako ga stavljaju u pritvor, a ja sam cekao jedno pola sata na njihove brojeve znacki.,

 

Zanima me, dali je dopusteno tako ljude stavljati u pritvor jer su trazli broj znacke ( nije bilo bahatog ponsanja).

Zanima me kako i kome napisati zalbu na uporabu sile dok su nas izvlacili iz auta, iako su mogli nam prici i reci izadjite iz auta... a nisu nego su nas za rukave vukli van.

 

Srdacan pozdrav

 

Cold

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Policajci su prema Vašem opisu događaja i mom skromnom mišljenju postupili opravdano.

 

S obzirom da je "prijatelj" bio "namazan kao vepar" i vozeći automobil, nije se zaustavio, a morao je postupiti po zapovjedi pol. službenika (zaustaviti vozilo), bježao je od policije u alkoholiziranom stanju te ugrozio sigurnost ostalih sudionika u prometu, kao i Vas te sebe, dobro je i prošao.

 

Policajci će pisati izvješće o uporabi sredstava prisile (tjelesne snage i vjerojatno sredstava za vezivanje), rješenje o zadržavanju i "prijatelj" će biti kažnjen, a kazna neće biti mala. Načelnik Pu će donijeti ocjenu opravdanosti uporabe sredstava prisile.

 

Nije bio "zadržan" (zatvoren) radi toga što je tražio broj značke, već iz gore navedenih razloga te zbog njegove sigurnosti kao i ostalih sudionika u prometu.

Policajci ne mogu znati dali će ili neće (onakav alkoholiziran) opet sjesti u neko vozilo i nastaviti sa činjenjem prekršaja te nastaviti ugrožavati ostale sudionike u prometu ili sebe.

 

Bit će zadržan do otriježnjenja nakon čega će ga pustiti kući.

 

 

 

Što se tiče žalbe, moja je preporuka da Vam to uradi netko tko ima iskustva sa žalbama (odvjetnik).

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

felixx je napisao:

Iako sam često kritičan prema postupanju policije, u slučaju koji je opisan smatram da su potpuno ispravno postupili.

Ovo potpisujem crvenim flomasterom i dodajem:

policajci,ne samo da su postupili potpuno ispravno,nego su se i doslovno držali postupka koji im,u slučaju da nije u pitanju to što je bilo,spašava život,jer kako su,pobogu, oni mogli znati tko je u vozilu i zašto bježi,te kako će osobe u vozilu reagirati prilikom njihovog pristupanja i postupanja prema osobama u vozilu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija