Jump to content

Zahtjev za naknadom štete u upravnom sporu


Packe

Preporučene objave

Prvi post, prvo pitanje, nadam se da ću dobiti odgovarajuć odgovor.

 

Radi se o tome da je tužitelj na temelju zakona podnio zahtjev za povratom određenog novčanog iznosa.

 

Na takav zahtjev tužitelj je dobio dva različita odgovora od dvije različite službe, ali istog tuženika. Dakle radi se o samostalnoj pravnoj osobi sa javnim ovlastima. Npr Carinski ured, jedna Služba za kontrolu poreznih obveznika, a druga Služba za obradu prijava.

 

Kao što i sami znate u upravnom sporu može se tražiti i naknada štete, pod uvjetom da tužitelj stavi i određen zahtjev glede visine pretrpljene štete.

 

Mene zanima kakav zahtjev postaviti u tužbi ako se već traži naknada štete koja se očituje u povratu određenog novčanog iznosa? Može li takav zahtjev glasiti: "Nalaže se tuženiku da izvrši povrat novčanog iznosa..."?!

 

Nikada do sada nisam se susreo sa presudom u kojoj se traži i naknada štete zajedno sa poništenjem upravnog akta.

 

Zanima me još jedna stvar: da li je moguće pokrenuti jedan upravni spor protiv dva upravna akta donesena od istog tuženika, ali različitih službi tuženika. Napominjem da se radi o istoj činjeničnoj i pravnoj osnovi, u biti radi se o istom predmetu, samo što postoje dva akta od dvije službe istog tuženika.

 

Nadam se da ste shvatili o čemu se radi. Stoga vas molim da napišete sve što vam je poznato o ovakvoj ili sličnoj problematici. Ima li takvih primjera u sudskoj praksi? Gdje da se na internetu informiram glede ovog predmeta? Gdje da pronađem presudu u upravnom sporu u kojoj se nalaže i naknada štete?

 

Unaprijed zahvalan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija