Jump to content

Prometna nezgoda - krivac se žali??


mario_zapresic

Preporučene objave

Pozdrav,

 

htio bih vas upitati za jedan savjet.

01.10. se dogodila prometna nezgoda u kojoj sam ja bio oštećen.

(vozio sam se svojom desnom trakom paralelno s kamionom koji se vozio u suprotnom smjeru, odjednom je on počeo skretati u desno i tako me stisnuo po lijevoj strani i vukao još par metara)

Zapisnik o očevidu je gotov i poslao sam ga u osiguranje vozača kamiona, jer su mi tako preporučili i policajci koji su radili očevid.

Danas sam zvao osiguranje vozača kamiona da vidim u kojoj je to fazi i rekli su mi da se vozač kamiona žali i da će tražiti pravomoćnost presude (tako nešto sam uspio shvatiti).

Nije mi jasno što se on sada ima žaliti, u očevidu je navedeno da je prekršajno kažnjen za prekršaj u članku 56. stavak 1. i članka 236. stavak 1. ZSPC-a.

Bila mi je procjena štete iz njegovog osiguranja i procjenili su totalnu štetu.

Da napomenem, u trenutku nezgode auto mi je bio osiguran ali nije imao važeči tehnićki, istekao je 4 dana prije nezgode i za to sam dobio prekršajni nalog i platio sam ga idući dan.

Osiguranje vozača kamiona je Allianz ako to išta znači.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako se ne varam,članak Zakona koji si naveo govori o obavljanju radnje vozilom,a da se vozač prije toga nije uvjerio da istu može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu(ispravi me ako griješim),međutim on se ima pravo žaliti ako hoće,ali to tebe nemora opterećivati.Najvjerovatnije ćeš dobiti poziv za sud.

Svakako se odazovi pa ćeš biti upućeniji o čemu se radi.

Nakon toga se javi pa ćemo vidjeti šta dalje.

Nadam se da ti je ovo pomoglo. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru, tako sam si nesto otprilike i mislio. Vrlo vjerojatno on pokusava otegnut cijeli proces. Policajci su odmah rekli da je kriv i objasnili su mu radi cega tako da me i nije previse strah u tom smislu. Nego me sad zanima jel cu taj pozvi od suda dobit "sam po sebi" ili ja moram nesto poduzeti. Ovo mi je prva nezgoda uopce i stvarno nisam upucen kako sve to ide.

 

Hvala!

 

Njegov prekršaj (članak 56. stavak 1.)

 

ZSPC

 

6. SKRETANJE

 

Članak 56.

 

(1) Vozač vozila koje skreće udesno dužan je skretanje obaviti krećući se krajnjom prometnom trakom koja se prostire uz desni rub kolnika, osim ako prometnim znakom na cesti nije drukčije određeno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vidi ovako:

kao prvo osiguranje će svakako pokušati da ne isplati štetu ili da ju maksimalno smanji,što se od njih i očekuje

Za tebe je bitan policijski zapisnik i procjena štete od ovlaštenog procjenitelja osiguravajuće kuće,a njegova žalba nesmije utjecati na isplatu štete i tako kaži ovima u osiguranju.

Ako ti oni budu kontrirali(a vjerovatno hoće)kaži im da ćeš i nizh tužiti zbog materijalnih sredstava koja gubiš svaki dan(navedi da ti je auto neophodan za obavljanje posla)dok čekaš na procjenu i isplatu,pa ćeš vidjeti kako će požuriti sa istim,jer,po njihovom ti možeš na popravak auta čekati mjesecima s obzirom kako to brzo na sudu ide.

Samo im izađi sa ovim argumentima i trebalo bi sve biti u redu. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam si niti mogao misliti da bi se to tak moglo odigrati.

Ja sam bio uvjeren da ako je policija rekla da je on apsolutno kriv da je to to.

Inace nije neki novi auto u pitanju vec stariji, Polo 1.4 1995.g.

Kako mi svi kazu otprilike bi trebao dobiti 1000 - 1500 Eur za taj auto u totalnoj steti.

Ja sam u medjuvremenu auto odjavio i prodao ga takvog unistenog jer nemam garazu ili neko mjesto di bi mi mogao stajati u nedogled do isplate stete.

Racunao sam da ce sve ici kako treba i da cu jos nadodati tu lovu od osiguranja i kupiti nesto za privremeno.

Ali eto sad sam ostao bez auta i jos ovi otezu s isplatom.

Nazvat cu ih da vidim dali mi mogu poslat njegovu zalbu i malo potegnut to pitanje da mi novac treba odmah a ne za godinu dana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost niste jedini koji ste nezadovoljni našim osiguravateljima posljednjih godina. Imam dojam da su se i oni ugledali na "naše novokomponirane bankare" i da samo gledaju na svoj relativno kratkoročni profit. Štoviše to se može reći za gotovo sve osigravatelje, kao da su skopili svojevrsnu "omertu" pa "gule" sve do iznemoglosti do te mjere da i relativno učestalo od osiguranika traže regres.

Nije mi jasno što im uopće znače naše svakogodišnje premije. S njima nas samo gule, a iako im ih uredno uplaćujemo kod isplata osiguranog slučaja samo nastoje naša prava što više skresati. Imam dojam da s njima uspjevaju samo prevranti i mutikaše, a običan puk je samo na gubitku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija