Jump to content

tužba za podjelu bračne stečevine 10 g. nakon rastave


vogue

Preporučene objave

Molim Vas da mi pomognete.

Naime,u braku sam bila od 1980.g.do 2003.Za to vrijeme radila sam(između ostalog i u suprugovoj firmi)i odgajala djecu(2).Imovinu nakon rastave nismo dijelili jer ja nisam tražila ništa osim jednog stana(koji je stečen u braku kao i sve ostale nekretnine)u kojem sam ostala s dvoje djece. 2006 g.djeca i ja deložirani smo iz tog stana zbog hipoteke koju je podigao bivši suprug,a za koju ja nisam znala.Mi smo sada u podstanarstvu.Ja bih tražila podjelu stečene imovine ili iznos u vrijednosti stana, međutim bivši se ponovno oženio i 2005g prodao firmu (koja postoji od 1993.) sadašnjoj ženi.Postoji li mogućnost da dobijem parnicu iako je od rastave prošlo toliko vremena i pouzdano znam da je bivši suprug sve što ima prebacio na svoju sadašnju ženu te će sigurno postojati i problem naplate.Potegnula bih tu parnicu iz razloga što nakon toliko godina braka nisam dobila ništa te smo moja djeca i ja ostale bez svega,a bivši suprug je uzeo sve ostalo te ga nije briga za djecu. Isto tako smatram da me namjerno prevario i sa stanom na koji je podignuo hipoteku bez mog znanja iako se radilo o zajedničkoj imovini.

Molim Vas za savjet i zahvaljujem unaprijed na Vašoj pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 8 mjeseci kasnije...

Poštovana vogue, ono što bih Vam u ovom slučaju savjetovala jeste, obratiti se dobrom odvjetniku za savjet, jer iz ovog Vašeg napisa izgleda da ste već nakon rastave propustili činjenje mnogih radnji pa ste s toga i došli u ovu situaciju. Naime, nejasno je kako ste ostali bez stana kojeg ste pri razvodu i raspodjeli dobili kao bračnu stečevinu i imali na korištenju za sebe i djecu, a da niste poduzeli potrebne radnje na isti se upisati vlasničkim pravom. Iz ovog osnova - vlasničkog prava koje nikada ne zastarijeva - mislim da biste imali nekakve šanse potraživanja Vaše bračne stečevine kao dijela Vašeg vlasništva bez obzira na radnje koje je ex-suprug u međuvremenu učinio. Ali, moj iskreni savjet je obratiti se odvjetniku jer je predmet dosta složen, a i biti će dugotrajan, za očekivati je.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija