Jump to content

opet u problemu, prometna :-(


Anci7

Preporučene objave

Neku vecer sudjelovala sam u prometnoj nesreci na zagrebackoj obilaznici. Vozila sam preticajnom trakom, pogledala u retrovizor i dok sam spustila pogled ugledala sam ispred sebe auto i udarila u njega bez kocenja. Auto u koji sam udarila je bio nakrcan nekakvim panelima, daskama neznam ni sama cim sve ne. Uglavnom imali smo svi zajedno puno srece jer ja i vozac drugog auta smo bez ozljeda, a suvozac u tom drugom autu koliko mi je poznato ima slomljen nos. Auti su totalno slupani, moj sprijeda, a njihov i sprijeda <te daske su probile prednju sajbu> i straga. Nisam imala alkohola u krvi, za drugog vozaca neznam. Vozac tog drugog auta tvrdio je da se vozio 80 po desnoj traci, a ja da sam isla 130 po lijevoj. Drugi dan je samo reko da je isao 110 al kojom trakom ostaje misterij.

E sad pitanje dal sam u svakom slucaju ja kriva <jer u biti neznam dal je on izletio jer me nije vidio, ili nije imao svjetla otraga pa ga zato ja nisam vidjela...>? Kakva me kazna ceka?

p.s. imam prekrsaj prebrze voznje neregistriranog i neosiguranog vozila iz prvog mjeseca za koji sam platila kaznu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Krivica je Vaša,iz razloga što ste udarili vozilo ispred sebe,razlog je vožnja neprimjerenom brzinom (niste kočili) s obzirom na uvjete na prometnici,nepažnja,otegotne okolnosti su što ste već jednom ove godine počinili teži prekršaj,što je u prometnoj nezgodi osoba ozlijeđena(fraktura nosa bi se mogla tretirati kao teže povrede),izuzev ako je osoba kao drugi sudionik nesreće počinila prekršaj nepropisnog prestrojavanja,zaobilaženja ili preticanja,i ušla u Vašu traku a nije Vas vidjela da nailazite (zbog tereta ili "mrtvog kuta").

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Evo stigao mi je poziv na sud i prekrasaj je iz clanka 51 stavak 1 kaznjivo po clanku 51 stavak 5 primjenom clanka 293 stavak 2.

Ako sam dobro pogledala to znaci da cu po tome biti kaznjena sa 2500 kn. E sad s obzirom na moj raniji prekrsaj moze li mi tko reci hoce li oni mene kazniti tako kako pise ili ce to jos biti uvecano?

 

 

Sto se tice price kako se to dogodilo i opisanog u optuznom prijedlogu nije mi jasno trebam li na sudu spominjati neke stvari koje bas nisu iste. Npr. kad se to dogodilo receno je da niti jedan auto nije dotakao ogradu, a u prijedlogu i zapisniku pise da je jedan od auta naletio na ogradu i da je osteceno 4m toga. Takodjer neke stvari su napisane u odnosu na ono sto je policija nasla, a ne onako kako im je receno. Npr auto se zaustavio na prijelazu vozne i pomocne trake (vise na voznoj) i nakon sudara je pomaknut do rubnog kamena kako se jos netko nebi zaletio u njega,a u prijedlogu je opisano da je sam naletio na rubni kamen.

Cijeli ocevid poceo je tek nakon 40 min, autocesta nije bila zatvorena, sve sto je bilo na cesti se raznjelo, a u razgovoru kad sam rekla da sam vozila lijevom stranom i da je tu mjesto udara, nitko nije izasao na cestu pogledat to samo su rekli da su oni mislili da je na desnoj al da ce napisat da je na lijevoj uz opasku da je to moja tvrdnja ili ako hocu da idem s njima to pogledat (s obzirom da sam prezivjela nesrecu nisam htjela poginuti trazeci mjesto udara tako da se nismo makli iz policijskog auta).

 

dakle dal da nesto pricam jer bi mi nesto od toga moglo pomoci ili mi to nece utjecati na izricanje kazne?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija