Jump to content

kaos na vodomjeru


Aqua

Preporučene objave

Pozdrav,

i odmah unaprijed zahvala onome tko ce mi biti voljan pomoci svojim savjetom. Ako sam u krivom podforumu, ili cak stranici, isprike.

 

Naime, imam pitanje u vezi potrosnje vode. Kod mene se doslovno vise ne zna tko pije - a tko placa. Odnosno, zna se jako dobro tko placa. A zednih jako puno. Tak se bar cini po racunu za vodu. Moje je pitanje kako saznati tko je sve prikljucen na vodomjer (radi se naime, o zgradi u cijem su dvoristu tvrtke, ugostiteljski objekt, itd). A na racunu pise da je prijavljeno svega nekoliko korisnika. A racun ogroman.

 

Naravno, uzimmam u obzir mogucnost da nam negdje u zgradi curi, no isto tako, kako bih sebe smirio, zelim saznati koliko je vodomjera u dvoristu (i da li ih uopce ima), te tko je na njih prikljucen. Je li to izvedivo?

 

Kako saznati imaju li ti dvorisni objekti svoj vodomjer ili su prikljuceni na vodomjer zgrade? Prilikom "izleta" u vodoopskrbu nisam uspio nista saznati, jer nisam predstavnik zgrade i nemam ovlasti. Tako mi je bar receno.

 

Postoji li neka inspekcija koja bi mogla utvrditi broj prikljucaka? Kome se obratiti?

Jos jednom hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vas vjerojatno ne zanima koliko ima vodomjera u dvorištu, već koliko ima eventualnih priključaka bez posebnog vodomjera čija se potrošnja evidentira preko zajedničkog vodomjera.

 

Također trebate uzeti u obzir da je vodovod nadležan za instalaciju do vodomjera odnosno glavnog ventila, a za ostatak instalacije u kući odnosno kućama su nadležni vlasnici.

 

Također iz vaših navoda nije jasno zašto se za to ne brine predstavnik stanara ili upravitelj.

 

Nije jasno ni tko naplaćuje vodu, odnosno da li dobivate posebne račune po stanovima ili skupljate novac pa plaćate jedinstveni račun.

 

U svakom slučaju, na računu bi trebalo pisati koliko je osoba ukupno evidentirano, i za koliko plaćate Vi osobno.

 

Mislim da možete utvrditi tko je sve spojen na vodomjer na vrlo jednostavan način: dogovorite se s drugim stanarima, zatvorite vodu na glavnom ventilu, stavite lokot i vidite tko sve nema vode; brzo će se pobuniti oni koji je nemaju. Ovo vjerojatno nije baš po zakonu, ali ako prekid ne traje dugo, mislim da Vam se ništa ozbiljno ne može desiti.

 

Inače, s vodovodom i drugim instancama komunicirajte isključivo pismeno, razgovori na šalterima i telefonom su besmisleni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija