Jump to content

prekovremeni smjenski rad


anonimna71

Preporučene objave

Radi se o privatnoj zdravstvenoj ustanovi.Radimo u smjenama 12-24- 48.Zbog bolovanja jednog od djelatnika na našem odjelu,mjesecima ostvarujemo više od mjesečnog fonda sati(duplamo).Svaki mjesec imamo po 50-80 sati viška,fizički smo izmoreni.Šef odjela kaže neka se sami borimo za sebe(kod ravnatelja),i ne traži zamjenu niti plaćene prekovremene sate.Na našim listama ne postoji u rubrici prekovremeni sati niti jedan naš odrađeni prekovremeni sat,već se svrstavaju u ostale sate.Mi ne možemo na godišnji jer će ostati samo 2 djelatnika,a ne zna se povratak bolesnog kolege.Što nam je činiti?????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

:palac: Radim u velikoj privatiziranoj firmi,vrlo poznatoj u Hr. Energetičar sam,radimo non-stop,režim rada nam je isti, 12-24. Zato mislim da Vam moj savjet može pomoći. Poslodavcu je po zakonu dato na izbor kako će postupati s prekovremenim satima u preraspodjeli radnog vremena.

Zato vjerujte, nikakav šef,višeg ili nižeg ranga ne može trajno pomoći,svi radite za istog oslodavca. Sindikat medicinskih radnika treba pregovarati s Vašom firmom i dogovoriti sklapanje kolektivnog ugovora za istu. Te i slične stvari, kao GO,božićnica,K-15 ,te ostala prava ali i dužnosti zaposlenika treba staviti na papir,potpisati obje strane i to je to.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija