Jump to content

istekla registracija


kikila

Preporučene objave

13.01.2009. je supruga zaustavio prometni policajac i izdao mu prekršajni nalog jer je upravljao vozilom kojem je istekla registracija. (20.12.2008.) Propisana kazna je iznosila 2000.- kn

Polica osiguranja je bila uredno obnovljena, a tehnički pregled je kasnio ,jer je vozilo bilo kod automehaničara na popravku . Međutim sve se odužilo zbog božićnih i novogod. praznika odnosno automehaničarska radnja je bila zatvorena do 06.01.09. te sam bila pozvana da preuzmem vozilo tek 13.01.09. U trenutku kad je bio zaustavljen suprug ga je upravo vozio na teh.pregled. To je sve i navedeno u prigovoru na prekršajni nalog. Također je priložena i kopija prometne dozvole iz koje se vidi da je registracija bila odmah potom obnovljena. Danas je stigla presuda Prekršajnog suda kojom se djelimično prihvaća prigovor te se mijenja prekršajni nalog u odluci o kazni, koja sada iznosi 670.- kn uz primjenu odredbe čl. 37. st.1 t.1. i 3. Prekršajnog zakona, a u ostalom nepobijanom i nepreinačenom dijelu se nalog potvrđuje.

Očekivala sam da se prigovor u cijelosti prihvati, jer je ipak sve obavljeno, doduše s nekoliko dana zakašnjenja ali svejedno mislim da je ovo treniranje strogoće suvišno.

Imam 2 pitanja:

Zašto su prekršajni nalog i sudska presuda upućeni na suprugovo ime kada auto glasi na mene? Ja sam kao vlasnik bila dužna obnoviti prometnu dozvolu.

Zašto je u naputku o pravnom lijeku navedeno da protiv ove presude nije dopuštena žalba? Naime mislila sam predložiti neki drugi način plaćanja, npr. društveno korisni rad i sl. jer je suprug nezaposlen i bilo bi nam teško izdvojiti ovu svotu za kaznu.

 

Hvala na svakom savjetu.

Ima li neko s kakvim prijedlogom?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija