Jump to content

Kazna za parkiranje u Rijeci


vuky666

Preporučene objave

Dana 09.11.2009 prometni policajac mi je zataknuo kaznu za nepropisno parkiranje na brisac, bio sam parkiran u nizu vozila koja su sva bila parkirana na cesti (sva su bila u prekršaju) koja vodi do fakulteta na kojem studiram.

 

Moja pitanja su slijedeća:

 

1)S obzirom da nemam apsolutno nikakve mogućnosti platiti kaznu u skorijem roku, zanima me koliko imam vremena za plaćanje iste kazne, odnosno nakon koliko vremena država poduzima neke mjere protiv mene.

 

2)Postoji li mogućnost žalbe na kaznu sa slijedećim opravdanjima:loš imovinski status, prvi prekršaj, situacija u kojoj sam bio (nemogućnost pronalaska dozvoljenog mjesta za parking, žurba na ispit)

 

3)Hoću li biti primoran platiti sudske troškove ukoliko mi sud ne uvaži žalbu.

 

4)Kolika je po vašem iskustvu prolaznost žalbi, odnosno ima li smisla uopće ulagati te žalbe. :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sada ste dobili obavijest o prekršaju i uplatnicu, a moguće je da Vam je kaznu izrekao komunalni redar (prometno redarstvo) tada je to nešto drugo. Čekajte zaprimanje prekršajnog naloga, nakon toga podnesite prigovor. Kad Vas sud pozove na glavnu raspravu priznajte učin djela i zamolite da sud primjeni mjeru upozorenja opomenu umjesto izricanja kazne. Ako to ne prođe podnesite zahtjev za zamjenu kazne za rad za opće dobro (to se baš ne izvršava) ili zahtjev za obročno plaćanje kazne. A možete i neplatiti pa u zatvor minimum 3 dana, a 1 dan je oko 250 kuna. Pozdrav pretpostavljam kolega riteh. E da i to s lošim imovinskim statusom Vam je baš ok, vozite auto a izvlačili bi se na loš status. Paušalni troškovi su oko 110,00 kn. Ima smisla žaliti se pa što bi onda mi pravnici radili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija