Jump to content

zabilježba spora


kkrrookkooddiil

Preporučene objave

nakon pravomonog riješenja o nasljeđivanju gdje troje nasljednika nasljeđuju svako 1/3 , nakon nekog vremeana dolazi do proglašenja oporuke .da li se može odmah nakon proglašenja tražit zabilježba spora iako parnica još nije pokrenuta .Uvijek postoji mogućnost da se proda nekretnina što bi dodatno zakompliciralo samu provedbu oporuke.Možda ima nešto u pravnom sistemu što automatski stavlja zabilježbu.?

puno hvala na odgovoru!

 

 

Hvala gospodinu UDE na primjeru zahtjeva

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

Pokušajte i prije proglašenja oporuke .Ovjerite presliku oporuke ,pa temeljem toga tražite zabranu raspolaganja do okončanja postupka . Zahtjev se podnosi sudu mjesta gdje nekretnine leže .

Rješenje o nasljeđivanju možete osobno odnijeti u gruntovnicu i ispuniti zahtjev za provebu istog tu se plaća sudska taksa od cca 200 kuna . Rješenje mora postati pravomoćno . U slučaju kada je samo jedan nasljednik , osoba koja nasljeđuje može izjaviti da se odriče prava žalbe na rješenje i tada isto postaje pravomoćno odmah i podobno za provedbu u zemljišnim knjigama .Ako ima više nasljednika svi se oni također mogu odreći prava žalbe na rješenje kako bi postalo odmah pravomoćno .

 

Kada se postupak vodi pred javnim bilježnikom tada uz Vašu suglasnost pravomoćno rješenje dostavlja JB na provedbu gruntovnici i prijenos vlasništva u tom slučaju je besplatan ( bez sudske takse ) .

 

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija