Jump to content

Kako smijeniti predstavnika suvlasnika?


Aster

Preporučene objave

Ljudi pomozite,

 

 

Kako smijeniti predstavnika suvlasnika?

 

 

Sastanka stanara nije bilo već 3 godine, samovoljno donosi odluke, a zgrada se doslovno raspada, stubišta su katastrofa, liftovi katastrofa.

Uređuje prostorije i izvršava radove bez suglasnosti ostalih suvlasnika. Nikako ne prihvaća savjete niti ideje.

Jednom riječju katastrofa. Slušajući ostale suvlasnike zaključak je da većina želi da se zamjeni predstavnik suvlasnika no ne znamo što i kako nam je to učiniti.

Ima li neki predložak za sakupljanje potpisa ili slično, na upravitelja (i upravitelja planiramo zamijeniti ali nam ne da suvlasnik) ne možemo računati jer postoje pretpostavke da je u „kombinaciji“ sa predstavnikom suvlasnika.

 

Iskreno, da znam da postoji naćin ne bi mi bilo dosta da ga samo smijenimo, nego bi ga jako volio vidjeti jedan dan kako ga policija odvodi u lisicama.

 

…ako ovako nastavi dalje zgrada će nam za par godina biti ruševina.

 

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Kako mi ne može odgovoriti na pitanje kako i što učiniti da se smijeni predstavnik suvlasnika, može li me makar netko uputiti nadležnoj službi kojoj mogu prijaviti sve nepravilnosti koje primjećujemo, ili je ovo još jedan način u „pravnoj“ državi kako nekažnjeno vršiti svoju samovolju i krađu…

 

lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav,

predstavnika suvlasnika je jednostavno smjeniti. Mi u našoj zgradi smo u zadnje 4 godine smjenili 2 predstavnika, a postupak je slijedećei: Prvo morate otići kod upravitelja zgrade (u našem slučaju je to Gradsko stambeno gospodratsvo) i zatražiti popis svih suvlasnika zgrade s kvadraturom njihovog stana. Zatim si napravite identičnu tablicu, i jednu kolonu za potpis suvlasnika te se uputite od stana do stana. Da bi ga smjenili morate skupiti više od 50% ukupne površine zgrade, ne 50 % potpisa, već 50% ukupne površine zgrade te ime osobe koju ćete predložiti za novog predstavnika suvlasnika. Zapravo vi skupljate potpise za imenovanje novog predstavnika suvlasnika. Kad skupite dovoljan broj glasova, s tim papirom odlazite kod upravitelja zgrade te im to date pod nos. Nakon toga mijenjate pečat i počnete normalnije funkcionirati.

Ako imate još konkretnih pitanja može i na

mail damir-2@net.hr

Osim toga, potražite malo na ovom forumu, već se o toj problematici pisalo.

Puno sreće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija