Jump to content

Odjava prebivališta i boravišta


osamica

Preporučene objave

Poštovani,brat mi ima problema sa suprugom,on je dobio stan kao vojni invalid i otkupljuje ga,bračna zajednica mu je narušena,nema novaca za rastavu braka,supruga mu svakodnevno prekomjerno konzumira alkohol i time ga provocira i život mu čini nepodnošljivim pošto je teško bolestan.on se jedini navodi u kupoprodajnim ugovoru za stan sklopljen između njega i ministarstva branitelja sa pridržanim pravom vlasništva,moje je pitanje dali on može odjaviti suprugu na MUP-u,pošto je on morao potpisati kod njene prijave i dati suglasnost da se prijavi na njegovu adresu i dali joj mora dati 6 mjeseci nužnog smještaja,njemu je zdravlje ugroženo i jedini način je da ona iseli iz stana,kakva su njegova prava?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

za rastavu braka i nije potreban neki novac ako se zastupaš sam .kao HRVI oslobođen je sudske pristojbe.samo podnese tužbu za razvod braka zbog poremečenih bračnih odnosa i nemogučnosti daljnjeg zajedničkog života.

stan je samo njegov u dijelu koji odgovara njegovoj invalidnosti (popust za plačanje stana).

zajednički je dio stana koji otplaćuje(bez obzira ko ga otplaćuje dok su u braku)

nakon razvoda braka traže i podjelu imovine.

nemože odjaviti suprugu dok su u braku.to samo ona može učiniti.

kad se brak razvede i ako sudski stan pripadne samo njemu može tražiti njeno iseljenje.

 

kod rasprave za podjelu imovine neka navede da stan otplaćuje invalidninom. (invalidnina je osobna imovina a mirovina spada u primitke radi zadovoljenja životni potreba u braku) .

 

kad se žena napije neka brat pozove policiju pa ako treba da navede da prijeti susjedima.bit će korisno za njega .

i neka pazi da on ne učini grešku koju bi ona mogla iskoristiti u svoju korist.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ali stan je vlasništvo RH dok ga on ne otkupi u potpunosti,kada dobiva tabularnu ispravu,on ima pridržano pravo vlasništva,na listi za dodjelu stana je bio puno prije nego su se oni i upoznali,zar to nije slično i nasljednom pravu odnosno on je "doneo" pravo na dodjelu stana u brak.Jer to je stečevina prava unesena u brak.Otplatio je samo jednu godinu otkupa i ostalo mu je još 19 godina.Kako je moguće da je on odjavi iz policije i po sili zakona iseli iz stana,on više nije normalan,sestra sam mu i bojim se za njega,već je imao jedan pokušaj suicida i oživljavali su ga,sada opet spominje da to više nemože izdržati i da će si nešto napraviti,bojim se,pomozite nam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala puno,inače stan otkupljuje trajnim nalogom na invalidninu od samog početka,bojim se da bi proces mogao potrajati dugo i da si ne napravi nešto,prestao je jesti i pao je u depresiju,ja i mama mislimo ako je moguće da je odjavi i kad se napije pozove policiju da je udalji iz stana,inače su joj roditelji imućni i ima gdje otići,dali je on sam bez nje može odjaviti na policiji?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...

Pozdrav.

Poduzeće za komunalne usluge (odvoz smeća i slično) u općini u kojoj živim počelo je primjenjivati naplaćvanje računa po članovima obitelji.Problem je nastao jer su nama u obračunali za tri osobe,iako ta treća osoba je prijavljena da živi na našoj adresi,ali odavno se preselio u drugu kuću.Poduzeće traži da im dostavimo potvrdu o odjavi boravišta za tu osobu.Dali takvo poduzeće ima pravo tržiti takve potvrde,jer iz službe za potrošače nam kažu da ne,da je potrebno samo napisati izjavu o tome koliko osoba živi kod nas.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija