Jump to content

Legalizacija postojeće građevine - plaćanje doprinosa


Ivana99

Preporučene objave

Poštovana !

 

Za dio izgrađen mimo građevinske dozvole plaća se redovni komunalni doprinos i dodatni tzv. doprinos pod posebnim uvjetima koji iznosi 50% komunalnog doprinosa (kazneni za bespravnu gradnju) i vodni doprinos bez povećanog postotka .

 

U postovima iz lipnja 2009.imate detaljno obrazložen postupak legalizacije objekta .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Puno hvala na odgovoru! Mislila sam da je tako no eto što me muči- komunalni doprinos i dodatni doprinos (penal) sam platila a sada sam dobila rješenje od Hrvatskih voda za plaćanje vodnog doprinosa koji bi trebala platiti. E sad, moj susjed je bio u istoj poziciji prije nekih pola godine i kaže mi da je uložio žalbu na rješenje Hrv.voda i da je žalba pozitivno rješena te da na kraju nije morao platiti vodni doprinos jer je taj dograđeni dio (isto 1.kat)izgrađen još davno!? Tako da eto, moram se informirati da li postoji neka mogućnost prije nego to platim jer iznos baš nije malen.. I još jedno pitanje- što znači ono što ste napisali "bez povećanog postotka"?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovanje,

moji roditelji imaju sličan problem, s tim da je njihova kuća u potpunosti izgrađena 1986., ali su sada u postupku sređivanja papira morali zatražiti novu građevinsku dozvolu zbog razlike između stare građevinske i izvedenog projekta. Sa starom građevinskom dozvolom su naravno plaćeni svi tada zakonom propisani doprinosi. Nažalost, informacija koju Ivana99 ima, do njih je došla slučajno, nakon isteka roka za žalbu. Što i kako se sada može učiniti? Mogu li oni sami (ili to mora odvjetnik) podnijeti žalbu/prigovor/zahtjev između ostalog pozivajući se na načelo pomoći stranci od strane službene osobe prema Zakonu o općem upravnom postupku?

Zahvaljujem na pomoći!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija