Jump to content

Stiglo prvo rješenje o mirovini, potreban izračun


domba2905

Preporučene objave

Imam 46godina, radio sam na radnom mjestu zamjenika zapovjednika SPJ. Na drugostupanjskoj reviziji u Ministarstvu branitelja potvrđeno mi je invalidnost u omjeru 50% vojne i 50 opće nesposobnosti. Predmet mi je došao u mirovinsko područnu službu te je kao takav dat na izračun mirovine. Prema zvanju gore navedenom koje sam obavljao pripada mi čin HV-a u rangu SATNIK / BOJNIK (nisam siguran koje točno će mi priznati). Te me zanima kolika će mi biti mirovina. Da napomenem da se nalazim u svojoj starosnoj mirovini koja mi iznosi 3.530kn, a na godišnjoj razini oko 42.360kn. Otišao sam u starosnu mirovinu po osnovi posebnih uvjeta kao policijiski službenik prema Zakonu o policiji.

 

Još jednom napominjem da mi je potreban izračun mirovine na osnovu 50-50 kako je i gore navedeno.

 

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bilo bi dobro znati:

- status HRVI?

- status dragovoljca?

- osobno (stečeno) zvanje i zvanje kao uvjet radnog mjesta?

- godine radnog staža, godine posebnog staža ( "ratnog" po PS tiskanici..) i godine mirovinskog staža? (jer sada se računa invalidska i sasvim je drugačija matematika)... :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko vam bude priznato zvanje kako vi navodite po obavljanju dužnosti tj. prevedeno u vojni čin satnika iznos bi bio oko 4.800-5200(bojnik),vrijeme provdeno u ratu 24-36 mjeseci(OB+20% uračunato)

 

No s obzirom da ste već u mirovini vjerujem da vam je i osobno stečeno znanje - POLICIJSKI NAREDNIK več prevedeno: pretpostavka da ste prilikom umirovljenja dobili čin gore to bi bilo zvanje Viši policijski naredik koji se izjednačuje sa činom u HV-stožerni narednik.

To što sada idete u tkz.kumuliranu mirovinu prema ZOPHB ne mjenja puno na stvari kod prevođenja čina ukoliko nemate status HRVI...

(no to su samo moje pretpostavke a vi najbolje znate pošto imate pravomočno rješenje sa svim izračunima i podacima

;-) ....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija