Jump to content

biciklist na obilježenom bic. prelazu


CESALJ

Preporučene objave

Biciklistica je vozila obilježenom bic. stazom uz Av Dubrovnik u smjeru prometa od rotora prema Sopotu. Došavši do Resselove ul. nastavila je voziti po crveno obilježenom prijelazu biciklističke staze preko kolnika , koji je iz smjera Av. Dubrovnik obilježen znakom C 03 . Znači u odnosu na glavnu cestu ona je u prednosti ( Čl. 57 S.6 ) Pošto je sporedna ulica Resselova spojena na Av Dubrovnik u obliku slova Y sa zelenim otokom na vrhu , prijelaz bic.staze i zebrea s njegove desne strane su dugi cca 17-18 m. Vozila koja izlaze na glavnu ulicu prije zebre i obilježenog prijelaza za bicikle nailaze na znak izr. naredbi B01 tj trokut , ispod kojeg je znak skretanja u desno ( strelica) Dakle biciklistica se vozila po prijelazu nekih 14-15 m. Kad je na nju s desna naletio auto. (policija , hitna, prelom , itd ) Policijski zapisnik koji slijedi nakon 1.5 mjesec, krivi biciklisticu Čl. 45 S.1 Tj da prilikom uključivanja u promet s nekih površina nije propustila vozila koja se tuda kreću.

Biciklistica se cijelo vrijeme kretala po obilježenim stazama i prijelazima namjenjenima za promet bicikala ,pa me zanima odakle se to mogla uključiti pogotovo kad ju je auto srušio gotovo na samom kraju prijelaska . Inače duljina koju je ona prešla po prijelazu 14-15m otprilike je za koji metar manja od duljine puta koji je auto prešao izlazeći iz garaže Avenue malla .

Dali je moguće da u odnosu na promet s glavne ceste ona ima prednost do pola prijelaza a poslije polovice prednost preuzima sporedna cesta (pravilo desne strane) bez obzirana na trokut prije zebre i bic. prijelaza.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Po završetku suda biciklistica je oslobođena krivnje.

 

šTO JE I BILO SASVIM LOGIČNO .

No sve izgleda kao pogodovanje vozačici automobila .Ona ne može biti sankcionirana jer nije optužena , dok je biciklistica trebala proći samo s opomenom , no uz dokaze koje je predočila ,(svoje slike s mjesta nezgode ,jer policija nije dala ni slike ni tlocrt raskršća ,svjedoke i sudskog vještaka ) ona je oslobođena krivnje .

I KAJ SAD ???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija