Jump to content

legalna prodaja slika


upitnik

Preporučene objave

Umjetnik je član HDLU-a i legalno prodaje slike putem HDLU-a tako da HDLU ispostavlja račun i obračunava sve poreze. Problem je u tome što se slika ne može prodati kupcu prije nego što HDLU ispostavi račun, pa to obično traje dan-dva. To znači da kupac mora čekati. Postoji li nekakav brži način, npr. da se kupcu ispostavi nekakva potvrda da će račun dobiti u roku od nekoliko dana. Napominjem da umjetnik nema nikakav obrt niti je samostalni umjetnik, što znači da osobno može prodavati slike samo putem HDLU-a. Molim odgovor je li dopušteno ispostavljanje potvrde s potpisom umjetnika da će račun biti ispostavljen u roku od npr. 10 dana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Može pa ko mu to brani?

 

ali dali je to vjerodostojno odlučiće onaj koji je nadležan za to.

 

o svakoj robi mora postojati porijeklo i usluzi, dalo bi se sad o tome razglabati u nedogled, ali kao što sma rekao u jednom postu nazovite državni inspektorat ili poreznu ispostavu pa njih pitajte.

 

uostalom ako je sve u bona fide (kupac dobije to što je tražio) nevidim razloga zašto bi sumnjao u istog da mu oće/neće dati račun tj. HDLU

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija