Jump to content

Molio bi pomoć uvezi komasacije


PedaSB

Preporučene objave

Imam jedan problem 1968 je sudski komasacijom zemlja dodjeljena djedu ali sada kada je umro u katastru je on vlasnik a u gruntovnici neka sasvim druga osoba. Kada sam pokusao to rjesiti sud mi je izdao rjesenje odnosno zaključak da je on vlasnik te zemlje te da oni ne mogu donjeti dva puta isto rješenje a ja i dalje ne mogu nikako upisati djeda kao vlasnika a nakon toga zavrsiti ostavinsku. Ovdje mozete vidjeti zaključak koji sam dobio od suda: http://img13.imageshack.us/img13/1890/zakljucaksudaslavonskib.jpg

Molio bih vas neku pomoc jer vise neznam sta da radim.

Unaprijed vam hvala svima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

 

U Zakljućku Vas upućuju da posegnete za drugim pravnim sredstvima , a radi rješenja vlasničkih odnosa .

To ćete učiniti na slijedeći način :

l.

U gruntovnici potrebno je ishodovati vlasnički list za tu česticu koja je u katastru registrirana kao posjed Vašeg djeda , a iz katastra takođet trebate uzeti izvod za tu česticu koja dokazuje djedov posjed .

 

2. Pokreniti ćete ostavinsku raspravu i uz smrtovnicu za djeda priložiti ćete posjedovni list iz katastra ,jer časom smrti djeda posjed prelazi na nasljednike i to treba rješenjem o nasljeđivanju i komstatirati .

Ako su svi nasljednici suglasni sa diobom ostavine ili ako ste Vi jedini tada na ostavinskoj raspravi ćete se odreći prava žalbe i rješenje će postati odmah pravomoćno i podobno za provedbu u katastru .Katastar također donosi rješenje i nakon 15 dana možete ishoditi izvod iz katastra iz kojeg je vidljivo da ste Vi posjednik temeljem rješenja o nasljeđivanju.

 

Taj posjed je zakonit (rješenje o komasaciji to dokazuje ) i sada Vi ustajete tužbom za utvrđenje prava vlasništva na čestici koja Vas zanima ,i utužujete vlasnika ili sve suvlasnike ako ih ima više ,u vlasničkom listu.

 

Osoba ili osobe ako ih ima više da bi ih utužili moraju biti žive , inače ćete utužiti njihove nasljednike .

 

Tu vlasničku tužbu najbolje je da Vam napiše pravno educirana osoba .Adrese morate pronaći sami.

U tužbi ako postoje osobe nepoznate adrese tada se od suda traži postavljanje staratelja koji ima zadatak štititi interese odsutne osobe .

Taj postupak nije dugotrajan .osobito ako je tužba stručno napisana .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija