Jump to content

mjera nadzora


jana07

Preporučene objave

u postupku sam brakorazvodne. suprug ne živi sa nama već 2 godine.

css je izrekao mjeru nadzora u susretima i druženjima djeteta i supruga, zbog neprimjerenoga i nastranoga ponašanja supruga tokom naše bračne zajednice.

nadozornica je prekršila sve svoje ovlasti, ne sprečava štetno ponašanje supruga već isto i dopušta, totalno je pristrana suprugu.

css mi ne dopušta pravo uvida u spis tj. izvješća nadzornice! što mogu učiniti jer krše moje elementarno zakonsko pravo?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zar nemam pravo uvida u spis svoga predmeta kao stranka u postupku?!

ako su izvješća nadzornice dio moga spisa, zar ih nemam pravo pročitati?!

nadzornica nema nikakve ovlasti po planu i programu nadzora ali se ista ponaša kao da ih ima mnogo!

dolazi i odlazi sa suprugom, sa mnom se ni očemu ne konzultira, dovodi suprugovu rodbinu na susrete i druženja bez dozvole, mene vrijeđa ispred djeteta isto dopušta i suprugu. nadzornica je prijavljena na policiju radi uznemiravanja i prijetnji meni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u izvještaj s nadzora nemate pravo uvida, a koliko mi je poznato, nema niti Vaš bivši suprug, mada je mjera nadzora izrečena njemu, a ne Vama (ili Vam je izrečena oboma?). ne smiju Vam ga niti u ruke dati, predpostavljam zbog zaštite podataka o maloljetnom djetetu. znam, malo čudnovato zvuči, jer, dijete je Vaše, ali je to tako.

moja teta s nadzora isto dolazi i odlazi s mojim bivšim suprugom i s mojom djecom u istom autu, a nekad ju je znao i povesti kući.

o čemu bi se trebala konzultirati s Vama, osim o terminima susreta? ukoliko je i Vama izrečen nadzor može Vam eventualno sugerirati kako da promjenite svoje ponašanje na djetetovu korist i to je sve.

da li su suprugovoj rodbini i prijateljima zabranjeni susreti s djetetom? ako nisu, čija bi im dozvola trebala da vide dijete? Vaša? zbog čega?

ukoliko niste zadovoljni vršiteljicom nadzora, trebali ste se prvo argumentirano žaliti CZSS-u koji ju je imenovao (popisati sve trenutke u kojima ste bili vrijeđani, maltretirani i u kojima Vam se prijetilo, sastaviti dopis, urudžbirati na CZSS-u osobno ili poslati poštom s povratnicom) te tražiti zamjenu (moj bivši je tako zamijenio dvije, kad je pokušao i treću, više ga nisu htjeli slušati i evo je, vrši nadzor nad susretima već skoro osam godina :-D )

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

moj odvjetnik u svojim sličnim predmetima najnormalnije dobiva izvješće o vršenju nadzora. da nam je izražena privremena mjera viđanja od strane suda, izvješća bi stizala na sud te bi moj odvjetnik opet imao pravo uvida u spis, nije to nikakva službena tajna?!

 

czssu sam prijavila, urudžbirala sve navedeno u pogledu uznemiravanja i prijetnji od strane nadzornice, ali isti nije ništa učinio. emocionalno i psihičko zdravlje dijeteta sa ozbiljno ugrožava tokom susreta i viđanja jer nadzornica dopušta da suprug psuje, vrijeđa, laže, mene ismijava...i sama se tako ponaša! :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ukoliko smatrate da se tijekom susreta ozbiljno ugrožava psihičko i emotivno zdravlje djeteta, onda inzistirajte na tome pišući opet i opet Centru, sve dok ne reagiraju, jer ako dijete nije zadovoljno, onda je cijela svrha nadziranja susreta promašena...nastojte se držati toga, a svoju povrijeđenost nemojte isticati, jer će se, u protivnome, svaki Vaš dopis opetovano interpretirati kao rezultat Vašeg povrijeđenog ega, a ne možebitno loše provođenog nadzora.

 

ukoliko imate nedoumica glede nadzora općenito, pogledajte slijedeći link:

 

http://hrcak.srce.hr/3528

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija