Jump to content

totalka


is2405

Preporučene objave

pomozite!kćerka mi je imala prometnu!ona i kolegica su prošle s lakšim ozljedama(nosile 15dana ovratnik,nalaz psihijatra,neurologa).koliko se može tražiti oštete od osiguranja?inače krivac nesreće je suprotni vozač koji je bio vidno pod utjecajem alkohola(vidio i policajac)i po dolasku policije se pješke udaljio s mjesta nesreće.na autu citroen c3 2007g.je procijenjena totalna šteta.osiguranje(c.o.)mi nudi 35000 kuna a kredita još imam 32000 kuna.kako da naplatim ostatak štete?vidio sam neke savjete na tom forumu od ani2 iz 2007.godine ali ne znam dali još vrijede isti zakoni. puno hvala na svakom odgovoru i savjetu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Malo sam radio naknadu štete pa ću pokušati vam pomoći. Kao prvo, morate napisati kako je utvrđena krivnja gospodina koji je prouzročio nesreću. Ako je policija napravila zapisnik i u njemu navela protiv koga će podnjeti prijedlog za pokretanje prekršajnog postupka, to vam je dovoljno za naknadu i imovinske i neimovinske štete kod osiguranja.Kćer bi trebala još napraviti EMNG pregled, da se ustanovi eventualno smanjenje životne aktivnosti, neka se požali doktoru opće prakse na trnce u rukama i onda dobije uputnicu.Sa ta tri pregleda, mogla bi odšteta biti 10-15000 kn, još ako je porezala lice u nesreće, imalo više,ali to je tek aproksimativno. Za totalku napravite prigovor i onda oni povise malo iznos. Preporučam odvjetnika, on će vam to riješiti sa dva dopisa i njemu će odmah dati veću ponudu, a cro osig je korektno osiguranje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pa sve je jasno on je došao iz sporedne ceste na glavnu bez zaustavljanja. na policiji su mi rekli da kaznena ide protiv njega.a kćerka je sad na faksu u zg(ima kolokvije i kaže da ju često boli glava i da se slabije koncentrira na učenje) tako da sigurno mora napraviti još neke pretrage.a ovo na croatiji ne znam ja sam auto platio 2007.godine 91990 kuna + kamata na 40000 kuna tako da sam na kredit praktički otplatio kamatu a od glavnice mi je ostalo 30000-32000 kuna.kad od croatije dobijem tu mizeriju prebijem kredit i što mi ostane(za bicikl)a na citroen servisu gdje je olupina od auta kaže da mi ne mogu dati više 10000 kuna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kaznena prijava vam je dovoljna za potraživanje odštete. Kćer neka se nastavi liječiti, emng pregled i daljnji pregledi kod neurologa i psihijatra, ako ima poteškoća sa učenjem i vidom, to je već ozbiljnija situacija i nije to beznačajna svota. kaj se auta tiče, tu nisam najjači, ali osiguranje procjenjuje aute na osnovu posebnih tablica i u slučaju totalki obični ljudi loše prođu sa procjenom, jer vama taj auto puno više vrijedi nego što je njegova određena vrijednost. niste naveli, jeli vam ponuđeno 35000kn + ostaci ili što? to ne prihvatiti i požurite k odvjetniku ako imate rok na očitovanje, da se uputi prigovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kćerka bude išla napraviti još neke pretrage! e nije mi jasno kak je na osiguranju(kad sam bil prvi dan)rekla gospođa da prodajna cijena auta je 66000 kuna a kad se odbije neka amortizacija vrijedi 38800 kuna a kad sam došel drugi put rekla je da je prodajna cijena 57000 k. i opet odbitak amortizacije 35100k.al da nije još pravno riješeno.sad kad dobijem papire doma sve se plašim da mi ne ponude 30000 k.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ej bovu!nisam olupinu prodl a i negdje sam čuo ili pročital da imam pravo iskati punu prodajnu cijenu i olupinu ostaviti osiguranju.čak da trebam priložiti račune iz 2007.g. kad sam auto kupil i koliko sam ga platil.i da mogu priložiti račune i troškove vučne službe i sl.ne znam koliko je to točno. puno se zahvaljujem aldricusu14 i bovu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija