Jump to content

Istjek prometne knjižice - u biti ne-ovjera izmjena nove prometne


LAURINIA

Preporučene objave

Imam pitanje i situaciju: dobila sam kaznu od 700 kn jer nisam ovjerila prometnu knjizicu: naime, uredno sam napravila tehnicki, registraciju i platila osiguranje, no neposredno prije sam promijenila adresu u osobnoj. Teta na tehničkom mi je radi toga napravila novu prometnu, koju ja nisam odnijela na MUP na ovjeru. Moja tadašnja pretpostavka je bila da sam sve uredno obavila, i da taj dio "nije toliko bitan"; a ocito je - oni to tretiraju kao da sam odjavila vozilo i nisam vratila tablice. Kako da napisem zalbu, a da bude uvjerljiv argument, i da im kazem da nisam u krivu (barem ne potpuno), da mi ne naplate tih 700 kn ili barem umanje? Thanks. Laurinia

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani DaniD, nisam tražila da nitko izmišlja izlike za mene * nemam pojma odkuda ta ideja?! * već savjet, što napraviti da se kazna umanjji - kako napisati Žalbu -* jer "Nisam odjavila auto" - ne trebam vraćati tablice, već prometna nije ovjerena, a zašto nije objasnila jesam. Stoga, ljubazno molim da ako nemate konstruktivan prijedloge, da mi komentare ove vrste koji ulazu u domenu mogućeg "Zaobilaženja zakona" , ne upućujute. Zahvaljujem.L.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kažnjeni ste sa 700 kuna radi isteka prometne dozvole do 15 dana, ne radi tehničkog pregleda ili osiguranja.

 

Dobili ste novu prometnu dozvolu na kojoj piše da je izdaje neka od policijskih uprava ili policijskih postaja, te na toj prometnoj dozvoli mora biti i pečat da bi ista bila pravovaljana.

 

Pečat nemate, prometna dozvola nije znači niti izdana, niste produžili valjanost, nalazili ste se u prekršaju.

 

Da ste slušali tetu i odmah pošli po pečat, događaj se ne bi niti dogodio.

 

Teta nije smjela dati prometnu dozvolu bez pečata, već Vas naručiti da dođete za par dana po nju.

 

Da opet ne dolazite ponovo, teta je htjela skratiti postupak, smatrajući vas odgovornom osobom koja će i sudjelovati u tome. Teta se prevarila.

 

MUP nadzire rad stanica za tehnički pregled, pa i te tete.

 

Pišite prigovor. On može biti dokaz u drugom postupku koji će MUP poduzeti protiv tete. Možete biti pozvani kao svjedok u tom novom postupku.

 

Taj postupak može rezultirati oduzimanjem dozvole za rad toj stanici za tehnički pregled i teta može dobiti otkaz od svog poslodavca radi nanesene štete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani Petpetica

 

Hvala najljepša na Vašem iscrpnom objašnjenju, sada su mi stvari puno jasnije, i evidentno je da se nemam na što žaliti; niti dovoditi u kompromitirajući položaj gospođu koja mi je izašla u susret.

Pitanje: da li mogu ipak uputiti zahtjev za plaćanje na rate ili slično? Naime, laik sam u pogledu navedenih situacija. Srdačan pozdrav; Laurinia Dea

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija