Jump to content

Pitanje za bivše MUP-ovce


Toma1

Preporučene objave

20.11.2009.god.(dakle dan prije primjene novog zakona o braniteljima)mi je napisano rješenje o mirovini.

Tada nisam imao status HRVI,a osnovica za utvrđivanje vrijednosnog boda se uzela sa činom viši policijski narednik=stožerni narednik.

Nakon dobivanja prvog rješenja o mirovini nakon 10-ak dana je došlo rješenje od DLP o dobijanju statusa HRVI privremeno 20%.

U otvorenom zakonskom roku(15 dana) ulažem žalbu na rješenje u mirovini u kojem navodim da mi se osnovica za utvrđivanje vrijednosnog boda promijenila odnosno da treba novi izračun čina.Istoga dana sam svojoj socijalnoj djelatnici donio kopiju rješenja o statusu HRVI.

Tom prilikom mi je rekla da mirovinsko treba službeno zatražiti novi izračun čina u skladu sa novonastalom situacijom.Također je rekla da MUP u zadnje vrijeme "mudruje"te da nije sigurna da će mi uvećati čin zbog dobijanja statusa HRVI te da je praksa u konkretnim slučajevima dosta raznolika(čitaj:nije sigurno da će mi biti veći čin u skladu sa pravilnikom).

Pitanje je što učiniti ako mi ne naprave novi izračun čina u skladu sa Pravilnikom,te da li je netko bio u sličnoj situaciji?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma pusti tetu u policijskoj upravi...idi direktno na mup kao i ja..odjel za statistiku i pravno radno odnose u mup-urh..tamo sam ja predao papire prije mjesec dana jer mi nisu priznali položeni zvanje višeg policajca u policijskoj upravi...tako da čekam šta oni kažu..a to je istina..ti trebaš hrvi predati u mirovinsko..pa če oni poslati dopis u mup za usklađivanje činova temeljem vašeg ostvarenog statusa..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

planina je napisao:

ti trebaš hrvi predati u mirovinsko..pa če oni poslati dopis u mup za usklađivanje činova temeljem vašeg ostvarenog statusa..

 

je baš tako, tako sam i ja napravio i ove godine dobio sve što sam i tražio, bez ikakvih problema je sve išlo od hzmo-a do pu pa mup-a i obrnuto...

 

...isto sam bio otišao u mirovinu bez statusa hrvi ali sam ga kasnije što sam dobio od dlp rješenje isto rješenje dostavio u hzmo i od njih zatražio da oni od mup-a na konto rješenje o hrvi-u zatraže drugo veće zvanje....sve je prošlo povoljno po mene...bez rvi-a sam imao zvanje policijski narednik što se prevelo u nadnarednik kao vojni čin a sa rvi sam dobio viši policijski inspektor što je prevedeno u vojni čin satnika....

 

...u mup-u gledaju najpovoljnije zvanje koje si imao, meni je najpovoljnije zvanje bilo dok sam bio u specijalnoj policiji...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko mi je poznato MUP-a nije isplaćivalo duple otpremnine, mada zakonski stoji-piše, da u koliko se ide u invalidsku mirovinu treba isplatiti dvostruku odpremninu. Kolega je preko policijskog sindikalnog odvjetnika prezimena "P" podnio tužbu, ali MUP-a se i dalje radi grbavim. Mislim da ih to sve skupa dobro košta, jer kad se dodaju kamate na cjelokupni iznos mislim da će se netko dobro počeškati po glavi.

Osobno i mene čeka podnošenje tužbe, jer nemam namjeru odreći se svojih prava, pa tako niti duple otpremnine.....a opet, na svakom je da bira.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

faraon je napisao:

Koliko mi je poznato MUP-a nije isplaćivalo duple otpremnine, mada zakonski stoji-piše, da u koliko se ide u invalidsku mirovinu treba isplatiti dvostruku odpremninu...

U najboljoj namjeri vam skrećem pozornost na sljedeće: ako mislite da je osnova za to traženje po Zakonu o radu tada griješite odnosno nema osnove za isplatu dvostruke otpremnine zbog odlaska (iz radnog odnosa u MUP-u) u invalidsku mirovinu po Zakonu o radu. Postoje (pravomoćne) presude o odbijanju tužbi kojim se traži dvostruka otpremnina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija