Jump to content

povrat ulaganja u poslovni prostor u najmu - htino potreban odovor!!!


alanna

Preporučene objave

Ugovorom o najmu poslovnog prostora definirano je samo da se prostor kod raskida ugovora ima predati najmodavatelju u stanju u prvobitnom stanju. Bilo je potrebno urediti sve (od elektr. instalacije do zidova)da bi se moglo početi raditi, te je takvim ulaganjem prostor značajno dobio na vrijednosti. U tranutku raskida ugovora najmodavatelj ne želi priznati nikakve troškove ulaganja. Koja prava ima najmoprimatelj u ovom slučaju? Hvala najljepša na odgovoru koji očekujemo s nestrpljenjem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, kod sklapanja Ugovora o najmu, dali ste naveli članak da je Poslovni prostor neuređen? Dali ste naveli da ćete vi ili vlasnik urediti instalacije i na čiji trošak?

 

Podrazumijeva se da kod prekida Ugovora o najmu nećete trgati instalacije koje ste financirali.

Dakle, da bi se znalo odgovoriti trebate navesti detalje oko Ugovora jer u protivnom se nemože dati adekvatni odgovor!

Pozdrav

Mike!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani Mike,

hvala na odgovoru i odmah kritika samoj sebi. Sada vidim da je ugovor traljavo sklopljen, ali što je tu je, zato sam ovdje da vidim što se bar sada može pametno učiniti. Naime, u ugovoru stoji, kao što sam rekla, da se prostor ima vratiti najmodavatelju u prvobitnom stanju, a što se tiče ulaganja samo je, recimo tehnički navedeno, da će najmoprimatelj urediti prostor, a najmodavatelj se obvezuje urediti podove. Nije navedeno tko snosi troškove. Jasno da je logično da se neće trgati instalacije i one su jedina nesporna činjenica s kojom se može sudskim putem trašiti naknada troškova. No, taj je trošak de facto petina ukupnih ulaganja, s kojima je prostor dobio na kvaliteti, a najmodavatelj pak tvrdi da takvo uređenje ne mora odgovarati sljedećem najmoprimatelju itd. Voljela bih naći dobre vijesti u odgovoru, ali bojim se da je učinjen propust kod ugovaranja i da će biti jako teško izvući bar dio onoga što je stvarno utrošeno. Zato pokušavam pregovorima, u miru riješiti, no jasno da to baš i ne ide, jer smo unajmodavatelj i ja (moja firma) dvije suprostavljene strane od kojih jedna ipak ima škare u svojim rukama).

 

S poštovanjem i srdačan pozdrav

Alanna

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija