Jump to content

Otvaranje obrta


adriana5

Preporučene objave

Poštovani, nadam se da mi možete pomoći u nekim nedoumicama. Imam nekoliko pitanja u svezi otvaranja obrta.

Ovako, radi se o otvaranju obrta tipa prodaja napitaka putem samoposlužnih automata, šifra 52.63.

E sad me muči nekoliko stvari:

1. Bivši poslodavac, koji se time bavio, mi je prodao nekoliko automata, te me zanima kako da ja sad njih prikažem za početak u otvaranju obrta. Da li nekim kupoprodajnim ugovorom ili sl.?

2. Kako se plaća porez na tu radinost, da li na temelju prodanih napitaka ili po ulaznim računim za repromaterijal(kava i sl.)?

3. Uz sve to, htio bih kupovati rezervne dijelove za automate u inozemstvu pa me zanima da li bih taj obrt trebao registrirati i na uvoz-izvoz ili je to već d.O.o.?

4.I još. Trenutno sam nezaposlen, i obrt namjeravam otvoriti kroz mjesec dana. Znam da onda moram plaćati doprinose, ali me zanima da, ako se zaposlim u državnoj službi, i dalje moram plaćati doprinose?

Hvala na odgovoru...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam stručnjak za poreze pa se od tog dijela ograđujem.

 

Po pitanju porijekla sredstava rada u ovom slučaju automata morate imati adekvatnu dokumentaciju (kupoprodajni ugovor, ugovor o najmu i sl.)

 

Vi možete kupovati dijelove za automate u inozemstvu, ukoliko je "osoba" od koje kupujete sposobna vam izdati i račun o tome, ali ukoliko mislite vršiti daljnju prodaju tih dijelova npr na malo ili veliko morate ishoditi MTU uvjete, te uz djelatnot koju ste naveli dodati i odgovarajuću djelatnost (npr trgovina na veliko tim i tim i sl.)

 

ukoliko ste prijavljeni na zdravstveno i mirovinsko po drugoj osnovi (npr u državnoj firmi ili privatnoj) niste dužni kao vlasnik obrta plaćati duple doprinose, a ukoliko ste na burzi prilikom registracije obrta neplaćate iznos od 200,00 kn za obrtnicu jednokratno naravno podneskom odgovarajuće isprave na okolnosti toga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija