Jump to content

Molim malu pomoć


uranela

Preporučene objave

Pozdrav !

 

Znam da su ovo već teme po milijarditi puta, ali forumi su toliko obimni da jednostavno ne možeš sve proći odnosno pročešljati.

Naime:

1987. godine se zaključuje brak

1992. godine preuzima se obrt za kojega se plaća najam

1995. godine otvara se obrt na svoje ime i opet plaća najam

2005. godine završava brak

 

- Cijelo vrijeme trajanja braka osoba iz obrta ima manja primanja od druge strane.

 

Da li iznos iz najma također ide pod podjelu bračne stečevine do 1.7.1999. godine, veći doprinos jedne od strana u stjecanju stečevine i od 1.7.1999. godine, polovina uloženog u taj najam ili kako ?

 

Naime strana koja ima obrt na svoje ime svojata sve, od stana za kojeg plaća uzdržavanje trećoj osobi, do automobila, do svih stvari u stanu, do kuće, navodno sve je stekla sama, tako da ispadne da ova druga nije ni postojala iako je imala puno veća primanja, a što je i dostavila sudu kao dokaz i slično, dok prva strana uporno odbija dostaviti dokaz o svojim primanjima iz Porezne, a sud baš i ne reagira na to.....

 

Sud traje već 5 godina i nije jasno do kada će ovo natezanje trajati, i napose, ako se imovina dijeli po zakonu čemu onda toliko dugotrajni sudski postupci?

Valjda se ide na soluciju da jedan drugog unište do kraja, a nitko sretan iz toga ne izlazi. Čini mi se da niti ova prva a niti ova druga strana ne dobivaju apsolutno ništa ovim bezveznim sudskim postupkom. Papiri se gomilaju, laže se na sve strane, i to na očigled jer se u svakom podnesku ili izjavi na zapisniku ova strana što ima obrt drugačije izjašnjava. Vidi lli to sud ili ih baš briga? Dok nasuprot tome samo lete novci odvjetnicima...........bez veze.......

 

Puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija