Jump to content

Uvoz i prodaja med. opreme


dragonfly

Preporučene objave

Imam jedno konkretno pitanje vezano uz trgovinu med. opreme.

 

Za veleprodaju medicinske opreme treba imati registriran d.O.o. i dozvolu agencije za promet ljekovima i med. opremom (to podrazumjeva i zapošljavanje lječnika ili osobe slične struke na barem pola radnog vremena). Ovo su informacije koje sam dobio u navedenoj agenciji.

 

Maloprodaju može obavljati i obrt uz zapošljavanje osobe određene struke prema kategoriji proizvoda.

 

E, sad me zanima, da li obrt registriran za maloprodaju može izvršiti uvoz određenog med. artikla (obrt prethodno uredno registriran pri agenciji i sve ostalo što treba) i da li taj proizvod može prodati pravnoj osobi (npr. bolnica ili Dom zdravlja)?

 

Ovo pitanje može biti i općenite naravi, da li obrt za maloprodaju može izvršiti direktni uvoz i dalje to prodati pravnoj osobi?

 

Do jutros sam mislio da znam odgovor na to pitanje ali onda je nakon jednog razgovora nastala totalna zbunjola. Unaprijed svima hvala na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa vi kao obrt ako ste registirrani kao maloprodaja, možete određenu robu kupiti od recimo stranog dobavljača te je kao maloprodaja prodati pravnoj ili fizičkoj osobi ali po maloprodajnoj cijeni.

 

Ukoliko ste registrirani za trgovinu na veliko, onda uveženu robu možete prodati po veleprodajnoj cijeni.

 

Ukoliko ste registrirani i za veleprodaju i maloprodaju (naravno da se tu podrazumijeva da imate Minimalne uvjete riješene te prijavljen početak rada) možete uveženu robu prodati kao maloprodaja ili veleprodaja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija