Jump to content

ukidanje razlike otpremnine


dasha

Preporučene objave

Ako sam dobro protumačio novu izmjenu odluke o otpremninama NN 153/09 od 21.12.2009. godine razlika otpremnine je ukinuta umirovljenim pripadnicima koji su otišli u profesionalnu invalidsku mirovinu (525 kn po mjesecu sudjelovanja u domovinskom ratu + 6 prosječnih bruto plaća po osobnom činu).

Što to znači za one koji su predali zahtjev MORH-u za razlikom otpremnine prije navedene izmjene i je li to još jedna velika krađa na štetu hrvatskih branitelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, točno, ovom Odlukom ukinuta je razlika otpremnine za DVO koji odlaze u mirovinu temeljem profesionalne nesposobnosti. Ovom odlukom učinjena je možda i najveća nepravda hrvatskim braniteljima koji još uvijek rade kao DVO (a nema ih puno) a proglašeni su zdravstveno nesposobni za DVS temeljem profesionalne nesposobnosti za rad. Gdje je tu pravednost i jednakopravnost sviju pred zakonima...??? Zar će ovaj još mali broj preostalih branitelja koji rade u vojsci (a koji će završiti u profesionalnoj mirovini) spasiti hrvatski proračun? Ovom Odlukom svi branitelji koji još rade u vojsci a ranjavani su ili oboljeli u Domovinskom ratu, poniženi su možda više nego itko? Još je žalosnije što se upravo na ovom prijmeru vidi da jedno ministarstvo (MORH) ne drži do "Deklaracije o Domovinskom ratu" u kojoj se navodi: štitimo čast, ugled i dostojanstvo svih branitelja i građana Republike.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija