Jump to content

bilježnik- naplata ostavine


ive0007

Preporučene objave

Poštovani!

 

Troškovi ostavinske rasprave ovise o vrijednosti ostavine , poštanskih troškova -dostavljanje pismena nasljednicima i rad bilježnika .

Vrijednost imovine kažu nasljednici ili vještak procjenjuje .Primjer ako je vrijednost 250.000,00kn. tada je trošak 2.500,kn + dostava 2x5 (pet nasljednika ) i ponovljeno dostavljanje + pozivi itd. sveukupno 4.500,00 kn.

 

 

Ako uzmete odvjetnika tda on uzima određeni postotak vrijednosti ostavine .

 

Ostavinski postupak nije komplicirani postupak i ako se nasljednici slažu tada nije odvjetnik potreban,a niti vještak koji procjenjuje imovinu,zato je dobro da se svi nasljednici dogovore ,kako ne bi smanjili vrijednost ostavine radi kaprica .

Ako je netko živio sa ostaviteljem i doprinio povećanju vrijednosti ostavine ,taj član treba tražiti prije rasprave izdvajanje tog dijela iz ostavine ,ako postoji oporuka i netko je isključen treba podnijeti zahtjev za nužnim dijelom , jer nužnim dijelom ostavitelj ne može raspolagati .

 

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija