Jump to content

mobilna kuća i septička jama


Danijel5

Preporučene objave

Molim za savjet oko sljedeće situacije.

 

Na Dugom otoku moji roditelji posjeduju zemljište - pašnjak stotinjak metara od mora. Lokacija je u neposrednoj blizini kuća u tom mjestu. Prošle godine tamo su postavili mobilnu kućicu od 3X8 m2 koja je na kotačima ali se podupire i na improviziranim podupiračima. Također su napravili i septičku jamu koja je sad već u funkciji. Sad pokreću postupak traženja lokacijske dozvole radi strujnog priključka. Međutim bila je neka inspekcija koja traži uklanjanje 'montažnog' objekta. U vezi toga već smo poslali očitovanje da se ne radi o 'montažnom' već o mobilnom objektu.

 

Mene međutim najviše brine ta septička jama. Može li se ona nekako legalizirati iako na tom zemljištu nema drugog čvrstog objekta? Može li se tražiti lokacijska/građevinska dozvola samo za septičku jamu kao građevinu? Da li se cijena građevinske dozvole u tom slučaju može računati samo prema veličini te septičke jame ili možda prema veličini mobilne kućice, iako je ona na kotačima?

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Nikakve dozvole samo za septičku, ili sl. ne dolaze u obzir.Niti možete dobiti priključak struje.

Možete ishoditi dozvolu za gradnju (Rješenje o uvjetima gradnje) i sagraditi objekat.

 

U svezi postavljanja montažnih-pokretnih objekata,kontejnera i kamp prikolica na privatnom zemljištu, naročito u turističkim područjima, iskustva i tumačenja su svakakva.

Svodi se u osnovi na to da Vam zapravo teško netko može zabraniti da parkirate prikolicu na svojem zemljištu, ali ne biste istu smjeli koristiti za noćenje.

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tako je, na vlastitom zemljištu može se postaviti šator, kamperica, mali montažni objekat, ali se u njemu nesmije noćiti.

Malo nelogično, ali kad sam ja pitao u lokalnoj samoupravi Istarske županije rekli su mi da je to zbog neurbaniziranih razloga, te o opasnosti od požara, zagađenja okoline i ostalih gluposti.

Kazna za prekršaj mje ista kao i kampiranje u parku, pokraj ceste i bilo kojem mjestu izvan dozvoljenog prostora za parkiranje.

Kazna za prekršaj je 1000,00 Kn/osobi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija